Fortsatt høy oljepris

Antall installasjoner produserer olje i USA har gått litt opp. På bildet amerikanske landrigger som er lagret i Odessa, Texas i mai 2015.

Den høye oljeprisen holder seg, og mandag morgen er Brent-prisen fortsatt over 74 dollar fatet. Enkelte tror prisen skal opp til 85 dollar innen få måneder.

 • Tor Dagfinn Dommersnes
  Tor Dagfinn Dommersnes
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Forrige ukes sterke oljepris holder seg også inn i denne uken. Det var riktignok en svak prisnedgang i Asia mandag, men bare på 0,8 prosent. I følge Investing.com skyldes nedgangen nyheten om at USA har satt inn flere borerigger i USA. I forrige uke kom fem nye rigger i produksjon, noe som bringer totalen i USA opp til 820, det høyeste antallet siden mars 2015.

Fortsatt sterk

Men hverken Donald Trumps Twitter-advarsler til Opec eller det at USAs oljeproduksjon går ytterligere opp har altså noen særlig negativ effekt på den sterke oljeprisen.

Den er nå på sitt høyeste siden november 2014, og økningen er på 12 prosent bare i år.

Det er tydelig at markedet tror på en ytterligere prisøkning. Mye avhenger av Saudi-Arabia, og kongedømmet har nylig signalisert at de vil fortsette begrenset oljeproduksjon for å holde oljeprisen oppe.

Les at den høye oljeprisen hjelper det kriserammede riggselskapet Seadrill.

12. mai blir det avgjort om USA fortsetter sanksjonene mot Iran, Opecs tredje største produsent. Det vil også bidra til høyere pris.

Investorer tilbake

Bloomberg skriver om oljepris på snart 85 dollar, og melder at økningen i oljeprisen gjør at investorer nå strømmer tilbake til råvarefond som opererer i oljesektoren. Slike investeringer er høyere enn på mer enn et år.

Et eksempel er Westbeck sitt energifond som gikk ned 17 prosent i 2017. Hittil i år har fondet en verdiøkning på 11 prosent til tross for sterk nedgang så seint som i februar.

Ifølge Bloomberg tror hedgefondet Commodities World Capital på en oljepris på ca 85 dollar i andre halvår i år.

Publisert:
 1. Oljepris
 2. Oljeproduksjon
 3. Riggselskaper

Mest lest akkurat nå

 1. Ingenting rocket på Sandnes’ nye festplass

 2. Hele livet lurte Tor på hva som skjedde da faren styrtet i døden med jager­fly. Så opprettet kona en hemmelig kon­takt

 3. Gikk fra Sandnes til Kristiansand av én spesiell grunn: – Det har vært litt av en tur

 4. Europas største ugle stopper liten hytte på Jæren

 5. Veton Berisha etter hat tricket: – Serie­gull med Viking ville vært det største

 6. – Problem­stillingen med parkerings­plasser ved Nye SUS er alvorlig