Equinor tapte rettssak om eien­doms­skatt

Equinor ville betale mindre eiendomsskatt for en rørledning som går gjennom Karmøy og Tysvær kommuner, men tapte i Haugaland tingrett, skriver NRK.

Publisert: Publisert:

Equinor ville betale mindre i eiendomsskatt til Karmøy kommune, men i en dom fra Haugaland Tingrett tapte på alle punkter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • NTB

Det var Equinor som gikk til sak mot Karmøy kommune. Selskapet mente de skulle betale mindre i eiendomsskatt til kommunen for Sleipner-anlegget, som går gjennom Karmøy og Tysvær.

Begrunnelsen var at anlegget ikke går for full kapasitet, og at det er blitt dyrere å vedlikeholde rørene. I tingretten tapte imidlertid Equinor på alle punkter og ble dømt til å betale saksomkostninger, ifølge kanalen.

Den ferske dommen betyr at Equinor fremdeles må betale rundt 2,5 millioner kroner og 1 million kroner i eiendomsskatt i året til henholdsvis Karmøy kommune og Tysvær kommune.

Ordfører Jarle Nilsen (Ap) i Karmøy kommune sier til NRK at dommen har stor prinsippiell betydning for kommuner i Norge som huser mottaksanlegg og gass- og oljerørledningsanlegg.

Equinor har foreløpig ikke tatt noen beslutning om de vil anke dommen. Ankefristen utløper i september.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Brann i fritidsbåt i Jåttåvågen

  2. Tidligere Viking-spiller herjet med Brann

  3. For to år siden slaktet Mattilsynet dyra på gården. Nå kan det skje igjen

  4. Dette huset satte prisrekord i Sola

  5. Nesten som i Syden

  6. Faren ble drept da han var fem. Moren ba ham dra da han var 14 år. Nå bor han på Klepp

  1. Equinor
  2. Karmøy kommune