To skadd i gasseksplosjon på Heimdal-feltet

To personer er sendt til sykehus etter en arbeidsulykke på Heimdal-feltet torsdag kveld, melder VG. Det har vært eksplosjon i en flyttbar gassflaske.

Heimdal-feltet ligger nord i Nordsjøen.
 • NTB
 • Erlend Skarsaune
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

De to skadde er fraktet med helikopter til henholdsvis Stavanger Universitetssykehus og Haukeland universitetssjukehus. Det sier pressetalsmann Morten Eek i Equinor til VG.

– Jeg kan ikke si noe om tilstanden. Det vi har gjort er å sikre at de får den oppfølgingen de trenger. Pårørende er varslet og ivaretatt, sier han.

Eek sier de ble varslet om ulykken like etter klokken 18. Han sier at to ble skadd i forbindelse med at en flyttbar gassflaske eksploderte. Eksplosjonen førte ikke til ytterligere materielle skader.

Etter hva Aftenbladet kjenner til skal både Petroleumstilsynet og politiet reise ut til Heimdal-plattformen i dag, fredag.

Les også

Varmeutvikling og brannalarm på Heimdal

Les også

Lekkasje av kreftfremkallende benzen på Heimdal

Les også

Tilsynet kritiserer sikkerheten ved Heimdal-plattformen

Les også

Gasslekkasjen på Heimdal var alvorlig

Les også

Statoil-plattform stengt på ubestemt tid

Operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt sier til NTB at de ble varslet klokken 19.10. Hun sier politiet har sendt taktiske og tekniske etterforskere til stedet. Hun er ikke kjent med om politiet har dratt til feltet eller om de er på vei.

Redningsleder ved Hovedredningssentralen Siv Namork sier til avisen at de har bistått med redningshelikopter til å hente ut én skadd person.

Heimdal er et gassfelt vest for Sveio i Hordaland i den nordlige delen av Nordsjøen, nord for Johan Sverdrup og sør for Oseberg, nær grensen mot britisk sokkel.

Feltet ble funnet i 1972 og produksjonen startet i 1986. Mot slutten av 1990-tallet var det meste av gassreservene i feltet produsert, og plattformen ble da bygget om for å motta og prosessere gass fra feltene Huldra, Vale og Byggve/Skirne – og senere har også gass fra Atla og Valemon blitt sendt til Heimdal-plattformen.

Fortsatt produseres det også litt gass fra selve Heimdal-feltet.

Publisert:
 1. Equinor

Mest lest akkurat nå

 1. Lastebilsjåfør siktet: Kvinne på rulleski alvorlig skadet

 2. Sommerfull Vågen mintes Daniel Svela

 3. Tunnel stengt i Strand etter rulle­ski­ulykke

 4. Aldri jobbet i oljå – nå kommer de hjem til grønn drømme­jobb

 5. SFO-uenighet: – Vi ser ikke behov for at de med inn­tekter på over 1,5 millioner skal få fri­plasser

 6. Hans store feil var å gifte seg med feil kvinne, et anerkjent hespetre som hatet musikk