Transocean kutter 230 ansatte

Oljeriggselskapet Transocean kutter minst 230 ansatte på grunn av oppdragstørke. De kommer i tillegg til de 575 som allerede har mistet jobben.

Publisert:

Snart kan riggene West Venture, COSL Pioneer og Transocean Searcher få selskap av flere rigger som legges i opplag på Ågotnes. Foto: Jon Ingemundsen

Ellen Kongsnes
Nyhetssjef

Siste nedbemanningsrunde ble annonsert i sist uke og omfatter mer enn 300 ansatte.

Det bekrefter leder i Safe Transocean, Steinar Nesse.

Før helgen ble det sendt uit mail til alle ansatte i selskapet om at 320 ansatte vil miste jobben.

— Vi har signert en nedbemanningsprotokoll. Men ingen ansatte har fått oppsigelse ennå, sier Steinar Nesse i Safe-klubben til Aftenbladet.

LES OGSÅ:

Så mange oljejobber er borte:

Les også

Spår høyeste ledighet på 26 år i Rogaland

Det jobbes intenst med å få tallet lavest mulig. Hvor mange som må gå, er til sjuende og sist avhengig av hvilke kontrakter Transocean klarer å sikre seg. Så langt Nesse har oversikt, er antallet på minst 230 stillinger som kuttes.

Selskapet jobber med å tilpasse bemanningen i forhold til at de bare har én rigg igjen i arbeid når høsten kommer. De øvrige riggene legges til kai på Averøya utenfor Kristiansund. Noen i såkalt kaldt opplag, der de nedbemannes og stenges helt ned. Andre i såkalt varmt opplag, der de beholder en grunnbemanning slik at de kan starte opp igjen relativt raskt om nye oppdrag skulle komme.

LES OGSÅ:

Les også

11.000 riggjobber i fare

  • Riggen "TO Arctic" har kontrakt fram til mars og en ny kontrakt som starter opp i mai-juni. I mellomtiden blir de ansatte på riggen permittert.
  • Riggen "TO Winner" går av kontrakt i august og vil etterpå legges i såkalt kaldt opplag, uten personell ombord.
  • Riggen "TO Spitsbergen" går på kontrakt fram til mars/april og vil legges i såkalt varmt opplag etterpå, med 60 mann ombord.
  • Riggen "TO Barents" går også av kontrakt i løpet av våren og legges i opplag med 20 mann om bord.
    — Når vi ser på denne oversikten, ser vi at det blir ekstremt tøft framover skriver Steinar Nesse i artikkelen på hjemmesidene til Safe Transocean.

For to år siden var det 1500 ansatte i den globale riggiganten Transoceans norske avdeling. Nå er antallet mer enn halvert. Etter siste runde med nedbemanning vil antallet ansatte være nede i 700. Da har 800 personer mistet jobben siden 2014.

Nesten 33.000 oljejobber er så langt registrert nedbemannet eller varslet nedbemannet, viser en oversikt fra DNB Markets.

LES OGSÅ:

Publisert: