En person bekreftet omkommet i ulykken på Tambar

Aker BP bekrefter at en person er omkommet etter den alvorlige ulykken på boreriggen Maersk Interceptor på Tambar torsdag.

Maersk Interceptor er verdens største oppjekkbare rigg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

– Våre tanker går nå til de pårørende, den skadde og alle andre som er berørt av denne alvorlige ulykken. Vi har samarbeidet tett med Maersk Drilling og skal gjøre det vi kan for å ta vare på de berørte og deres pårørende i denne vanskelige situasjonen, sier administrerende direktør Karl Johnny Hersvik i Aker BP i en pressemelding.

Den omkommende, som er norsk statsborger og ansatt i Maersk Drilling, falt på sjøen under vedlikeholdsarbeid på riggen. Vedkommende ble hentet opp av sjøen av et standby-fartøy og brakt til Haukeland universitetssykehus i Bergen med helikopter.

Maersk Interceptor borer for tiden brønner på Tambarfeltet for Aker BP.

Politiet etterforsker ulykken

Politiet har åpnet etterforskning etter arbeidsulykken på verdens største oppjekkbare rigg Maersk Interceptor i 12-tiden torsdag.

– Vi venter på å reise ut til riggen, men foreløpig har det ikke vært mulig på grunn av været. Det var full stopp i helikoptertrafikken torsdag, sier seksjonleder i Nordsjø- og miljøseksjonen ved Sør-Vest politidistrikt Åslaug Høgemark fredag morgen til Aftenbladet.

To taktikere og teknikere står klar til å reise offshore. Politiet har bedt Petroleumstilsynet om bistand i etterforskningen.

Les også

Nordsjøhelikoptrene få ikke ta av

En person ble hentet opp av sjøen og en person fikk en fallende gjenstand over seg på riggen Maersk Interceptor på Tambar-feltet i 12-tiden torsdag. De to er ansatt i Maersk Drilling.

Stabilt for 37-åring

Tilstanden er stabil for en 37 år gammel mann som var involvert i ulykken. Det melder Stavanger Universitetsjukehus (SUS). Pasienten ble alvorlig skadet, ifølge en pressemelding fra sykehuset torsdag kveld. Nok en person ble skadet i ulykken, ifølge Hovedredningssentralen på Sola (HRS).

Meldingen om ulykken kom inn til Hovedredningssentralen på Sola (HRS) direkte fra riggen Maersk Interceptor klokken 12.02.

Tambarfeltet

Tambarfeltet ligger 16 km sørøst av Ula. Feltet er bygget ut med en brønnhodeplattform som normalt er ubemannet, og som styres fra Ula-plattformen.

Les også

Sendte folk i land fra Goliat

Les også

Sverdrup ble redningen for disse

Publisert: