Massivt nytt oljefelt funnet i Iran

Irans president Hassan Rouhani sier det er funnet et gigantisk nytt oljefelt sør i landet. Ifølge Rouhani rommer det 53 milliarder fat råolje.

Publisert: Publisert:

Irans president Hassan Rouhani sa i en tale søndag at det er blitt funnet et nytt gigantisk oljefelt på 53 milliarder fat råolje. Foto: Foto: Det iranske presidentskapets kontor via AP / NTB scanpix

 • NTB

Om det stemmer, betyr det at Irans oljereserver brått har blitt en tredel større. Ifølge iranerne har de allerede om lag 150 milliarder fat.

Rouhani sier oljefeltet ligger i den oljerike provinsen Khuzestan. Feltet skal være 2.400 kvadratkilometer stort, og oljen skal ligge på om lag 80 meters dyp, ifølge det iranske nyhetsbyrået Tasnim.

Irans energiindustri har blitt hardt rammet av amerikanske sanksjoner, etter at president Donald Trump trakk amerikanerne ut av atomavtalen Iran hadde med USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU.

Nøyaktig ett år etter kunngjorde Iran at landet trekker seg fra deler av avtalen.

– Jeg sier til Det hvite hus: i tiden der dere har sanksjonert salget av iransk olje, har landets arbeidere og ingeniører klart å finne 53 milliarder fat olje, sier Rouhani ifølge nyhetsbyrået Fars.

Iranske myndigheter har gjentatte ganger bedt EU-land om hjelp til å omgå USAs sanksjoner. Et hovedproblem for iranerne er sanksjoner som hindrer dem i å selge olje på verdensmarkedet.

Det nye oljefeltet kan være landets nest største, bak et som ligger i byen Ahvaz. Det rommer 65 milliarder fat. Iran har verdens fjerde største oljeforekomst, og verdens nest største naturgassreserver.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Menn på byen spør hvor mye Cechell (31) koster

 2. 17 turister ble stoppet på Stavanger lufthavn

 3. – Det gjør så vondt i hjertet at noen har gått så langt for å lage en falsk historie om meg

 4. Beruset mann stjal planter på Sola

 5. For deg som ikke har all verdens tid: Her er ti korte turer med god utsikt

 6. Hun brakte pizzaen til Norge for 50 år siden. Slik bygget de opp Peppes

 1. Iran
 2. Aenergi
 3. Hassan Rouhani
 4. Oljebransjen