Ertvaags Hitecvision bruker flere milliarder kroner på britisk sokkel

Nå skal Ole Ertvaag-selskapet Hitecvision bruke flere milliarder kroner på å bygge opp et nytt stort oljeselskap på britisk sokkel. Tidligere strategidirektør i Equinor, John Knight står i spissen for dette.

Publisert: Publisert:

Toppsjefen i Hitecvision, Ole Ertvaag har storslåtte planer for utvidelsen til England. Foto: Kristian Jacobsen

 • Julie Byberg Bø
  Journalist

Det er Dagens Næringsliv (DN) som melder dette onsdag.

Etter 16 år i Equinor, har John Knight nå blitt partner i det Stavanger-baserte oppkjøpsselskapet Hitecvision. Briten sitter nå som leder for selskapets kontor i London. Toppsjefen Ole Ertvaag i Hitecvision har storslåtte planer for den tidligere Equinor-toppen.

Hitecvision har nå sammen med Oman-baserte Petrogas kjøpt lisenser for 5,5 milliarder kroner. Planen er å bygge et stort nytt oljeselskap på linje med det som er gjort med Vår Energi Norge.

– Dette er første skritt på veien mot å skape et selskap på britisk sokkel lignende det Hitecvision har gjort med Vår Energi i Norge, sier John Knight.

Kjøpet som Hitecvision nå gjør sammen med Oman-baserte Petrogas, omfatter produksjon i fire områder på britisk sokkel. Samlet produksjon i år er ventet å være rundt 25.000 fat dagen. Avtalt kjøpesum er 635 millioner dollar, rundt 5,5 milliarder kroner.

Senere vil dette kjøpet bli del av Hitecvisions nye satsing på britisk sokkel, selskapet Neo, New European Offshore. Det er uklart hvor stor andel Oman-baserte Petrogas vil få i det nye selskapet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Fikk kjempekveite ved Tananger

 2. Brann i kjøretøy på Klepp

 3. Derfor ringte kirkeklokkene i ettermiddag

 4. Tidligere Viking-spiller herjet med Brann

 5. Dette huset satte prisrekord i Sola

 6. For to år siden slaktet Mattilsynet dyra på gården. Nå kan det skje igjen

 1. Oljebransjen
 2. Equinor
 3. Vår Energi
 4. Næringsliv
 5. Offshore