Conoco Phillips får ny sjef i Norge

Hun solgte unna alle aktiviteter Conoco Phillips hadde på britisk sokkel, og kommer nå til Norge. Men her skal det satses, lover oljeselskapet.

Publisert: Publisert:

Terri G. King kommer fra jobben som storbritanniadirektør for Conoco Phillips for å ta lede selskapets arbeid i Norge. Foto: Hall Puckett

 • Erlend Skarsaune
  Journalist

Hun har vært i Norge for Conoco Phillips før. Terri G. King begynte i selskapet i 1991. Fra 2005 til 2008 ledet hun Eldfisk-feltet – og nå vender hun altså tilbake for å bli Conoco Phillips regiondirektør for Norge (og Nord-Afrika) med hovedkontor i Tananger. King begynner 1. desember.

– Hun kjenner Norge og norsk kultur godt, og har lang ledererfaring i selskapet, skriver kommunikasjonsdirektør Stig Kvendseth i Conoco Phillips i e-post til Aftenbladet.

Trond-Erik Johansen har vært regiondirektør siden 2015, da han kom hjem til Stavanger-regionen fra å ha ledet Conoco Phillips i Alaska for å ta over etter Steinar Våge. Våge reiste da til en sjefsjobb i Houston – og nå flytter Johansen etter for å overta stillingen som selskapets øverste leder for helse, miljø og sikkerhet.

– I løpet av Trond-Eriks periode som leder for Norge og Europa har sikkerhetsarbeidet og sikkerhetskulturen blitt ytterligere styrket, og fremstår i dag som et foregangsområde i Conoco Phillips. Med hele selskapet som ansvarsområde vil Trond-Erik jobbe videre med å styrke HMS-området i selskapet ytterligere, skriver Kvendseth.

Ekofisk-feltet ble funnet i 1969 og skal fortsette produksjonen av olje lenge ennå. Foto: ConocoPhillips

Les også

Ekofiskfeltet: En viktig del av Norgeshistorien har bursdag

Satsingsregion!

Conoco Phillips er for tiden i gang med en omfattende markering av at det er 50 år siden Ekofisk-feltet ble funnet – et funn som som førte Norge inn i oljealderen. Her er selskapet fortsatt operatør, og er i tillegg medeier i flere andre felt. Norge er én av fire satsingsregioner for Conoco Phillips:

– Conoco Phillips har et langsiktig perspektiv på aktiviteten i Norge, skriver Kvendseth.

Han viser til at Ekofisk-området utvikles videre, og at Conoco Phillips også har startet letingen etter mer olje og gass i Nordsjøen – og skal gjøre det samme i Norskehavet neste år.

Halvannet år etter at Terri G. King tok over som direktør for Storbritannia – i april i år – kom meldingen om at Conoco Phillips selger alle sine aktiviteter på britisk sokkel i Nordsjøen til Chrysaor for 23 milliarder kroner (2,675 milliarder dollar).

Selge? Nei!

Det eneste Conoco Phillips beholder, er kontoret for trading i London, samt operatørskapet og eierandelen på 40 prosent i oljeterminalen Teesside nordøst i England. Styreleder og konsernsjef Ryan Lance forklarte at salget var en del av den pågående prosessen med å finpusse aktiviteten – og satse på investeringer med muligheter for lave kostnader.

– Kommer King nå til Norge for å gjøre det samme her?

– Lance fikk spørsmål om salg av Norge under kvartalspresentasjonen for investeringsanalyktikere, og han svarte med enstavelsesordet «nei», skriver Kvendseth.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Viking leier ut tre spillere

 2. Leter etter John Olav med full styrke

 3. Fire nye smittebærere i Sandnes siden torsdag

 4. Politiet søker ikke ved Månafossen gjennom helgen

 5. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

 6. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

 1. Tananger
 2. Nordsjøen
 3. Alexander L. Kielland-ulykken
 4. ConocoPhillips