Opec er nær å forlenge kutt i oljeproduksjonen for å holde oljeprisen oppe

Energiministeren i De forente arabiske emirater tror på at Opec og Russland vil lande en ny avtale og forlenge avtalen om produksjonskutt i hvert fall ut året.

Energiminister Suhail bin Mohammed al-Mazroui i De forente arabiske emirater forventer fortsatt kutt i oljeproduksjonen fra Opec sin side.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Energiminister Suhail bin Mohammed al-Mazroui er klar på at gitt markedssituasjonen, bør produksjonsnivået ligge fast i hvert fall ut året. Ministeren fra De forente arabiske emirater tror også på at etterspørselen etter olje vil være solid i 2020, skriver Reuters.

Opec og andre land, blant annet Russland, inngikk en ny avtale om produksjonskutt gjeldende fra 1. januar i år. Den sier at produksjonen skal ned med 1,2 millioner fat daglig i seks måneder.

Samtidig har amerikanske produsenter av skiferolje økt, sist måned med 83.000 fat. Sammen med forventninger om lavere økonomisk vekst, kan det få betydning for oljeprisen.

Opec har planlagt nytt møte 25. juni, og med Russland og andre allierte dagen etter. Møtene kan bli skjøvet til juli, noe Irans oljeminister Bijan Zanganeh mener ikke betyr noe.

– Det viktigste nå er det vi vet i dag. Og det vi vet i dag, forteller oss at vi må utvide (produksjonskuttene, red. anm.), sier Zanganeh.

Prisen for ett fat nordsjøolje er onsdag morgen 61 dollar.

Publisert: