Sjefer i Rogaland tjener mest

Snittlønnen til ledere i Rogaland er på nær 700.000 kroner i året, ifølge en ny undersøkelse.

Publisert: Publisert:

Oljå bidrar til at ledere i Rogaland tjener godt. Foto: Illustrasjon, Colourbox

De best betalte lederne bor i Rogaland og tjener i snitt 696.000 kroner i året – over 13 prosent mer enn landsgjennomsnittet, ifølge en undersøkelse gjort av fagforbundet Lederne.

Bjørg Sandal har hatt flere lederstillinger. I dag er hun kommunikasjonsdirektør i Aibel. Det gir grunn til å smile, for i ifølge en ny undersøkelse jobber Sandal i den bransjen som har de best betalte lederen. Foto: Pål Christensen.

– Resultatene viser at de mest folkerike fylkene langt på vei også har de best betalte lederne. Likevel ser vi at ledere i Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal ligger foran sine kolleger i Oslo – dersom vi inkluderer oljesektoren i regnestykket, sier forbundsleder Jan Olav Brekke iLederne.

Tjener mest i olje og gass

Snittlønnen til en norsk leder er 579.200 kroner, ifølge undersøkelsen. Lederlønningene i olje— og gass-sektoren bidrar til å dra opp gjennomsnittet.

– Korrigerer vi bort olje- og gassektoren, ligger hovedstadens ledere på lønnstoppen, sier Brekke.

Ved å holde olje- og gassbransjen utenfor statistikken, blir snittlønnen blant norske ledere på 502.800 kroner.

Minst lønn i små kommuner

Undersøkelsen til Lederne viser videre at jo større en kommune er, jo mer tjener lederne. Lederlønnen i en kommune med over 50.000 innbyggere er om lag fem prosent høyere enn lederlønnen i de minste kommunene.

Publisert: