Tre oljefelt kan bli streikestengt

Fagforeningene gjør seg klare til å ta ut over 700 oljearbeidere i streik hvis de ikke blir enige med oljeselskapene. Både BP og Statoil rammes.

Publisert: Publisert:

Heidrun-feltet vil rammes hardt ved streik. Foto: Kjetil Alsvik/Statoil

Tirsdag ble det klart at sokkeloppgjøret går til mekling etter brudd mellom fagforeningene Industri Energi, Lederne og Safe og motparten Oljeindustriens Landsforening.

Les også

Brudd i oljeoppgjøret

Før Riksmekleren kan fastsette løpet for å få på plass en ny tariffavtale, må fagforeningene varsle plassoppsigelse for medlemmene sine.Nå er dette på plass. Og det er fire installasjoner som rammes. På produksjonsskipet Skarv i Norskehavet (ennå ikke i produksjon) har Safe og Industri Energi tatt ut 102 BP-medlemmer og 13 medlemmer i forpleiningsselskapet ESS. Videre er det tatt ut 273 Statoil-ansatte på Oseberg i Nordsjøen og 175 Statoil-ansatte på Heidrun i Norskehavet. Dessuten er 47 medlemmer i ESS tatt ut på Floatel Superior.

Mens Safe og Industri Energi kjører felles forhandlinger, har Lederne et eget løp. Her 69 Statoil-ansatte på Heidrun tatt ut og 29 på Oseberg Feltsenter.

Les også

Oppstart av Skarv forsinket igjen

Dermed kan Statoil-feltene Oseberg og Heidrun rammes hardt i tilfelle streik. For også flytehotellet Floatel Superior er leid inn til Oseberg.Riksmekleren har ennå ikke fastsatt meklingsdato, men det går minst to uker etter varsel om plassfratredelse.

Samtidig melder Industri Energi og Oljeindustriens Landsforening at forhandlingene om Oljeserviceavtalen er satt på vent til sokkelavtalen er avklart.

Publisert: