Stavanger utsetter havvindkonferanse. Fikk korona-avbestillinger.

Avgjørelsen om å flytte High Wind 2020 til 4.-5. november er tatt etter nøye vurderinger blant partnerne for konferansen og Stavanger kommune.

Bildet er fra Hywind Scotland som driftes av Equinor i Nordsjøen øst for Peterhead i Skottland
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er 938 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

High Wind 2020 skulle samle sentrale aktører til en nasjonal havvindkonferanse 18. og 19. mars.

«Vi beklager å informere deg om at High Wind 2020 konferansen blir forskjøvet og utsatt til 4.-5. november 2020, på grunn av Corona (Covid-19) virus situasjonen,» skriver Birger Haraldseid, mulighetsutvikler i Greater Stavanger på vegne av High Wind 2020 partnerne i en e-post til deltakerne.

Utsatt for andre gang

Konferansen som skulle sørge for å plassere Stavanger i front i havnvindsatsingen, ble vedtatt av politikerne i fjor vår. Bestillingen var å få konferansen på beina i løpet av 2019. Men i august ble det bestemt at konferansen måtte utsettes til 2020. Nå blir det nye forsinkelser.

Anne Woie, næringssjef i Stavanger, Birger Haraldseid i Greater Stavanger og Frank Emil Moen i vind-klyngen Norwegian Offshore Wind Cluster blir foreviget av Inger Tone Ødegaard i Næringsforeningen. Nå må de utsette havvind-konferansen.
Les også

Øyfolket jubler – regjeringen åpner for havvind rett utenfor Rogaland

– Vi har valgt å utsette etter å ha fått en del henvendelser fra folk. Det er bedrifter som har reiseforbud og bedrifter som ber ansatte kun reise om det er helt nødvendig. Dette er et føre-var-tiltak, sier Anne Woie næringssjef i Stavanger kommune.

Cirka 180 var påmeldt, men det begynte å komme avbestillinger, forteller hun. Også deltakere som skulle komme fra utlandet har vært skeptiske til å reise til Stavanger nå.

– Vi har gjort et godt forarbeid og gledet oss til gjennomføre konferansen, men har kontakt med foredragholdere som har forståelse for utsettelsen, sier Woie.

Les også

Stavanger utsetter havvindkonferanse - men avviser bykamp

«Målet vårt er å gi deg en utmerket konferanse i 4.-5.november, med samme innhold og samarbeidspartnere», opplyses det i e-posten til deltakerne.

Ny invitasjon til konferansen i november vil snart sendes ut. Deltakerne blir bedt om å melde seg på på nytt.

«Vi beklager alle ulemper dette medfører, men gitt den nåværende situasjonen har vi kommet frem til at dette er den beste løsningen for alle,» skriver arrangørene.

Les også

– Næringslivet vil ikke satse på flytende havvind nå. Derfor må politikerne stille med penger.

Publisert: