Statoil lyser ut solenergijobber

Mens oljebransjen sliter i motbakke, ansetter Statoil for første gang folk som skal jobbe med solenergi.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

De nye stillingene legges ut kun få dager før selskapet holder sin kvartalspresentasjon, med olje- og gasstall som ikke ventes å være lystig lesing, skriver Dagens Næringsliv.

Solsatsingen innebærer på ingen måte noen helomvending, men at selskapet så smått begynner å se på en ny del av energisektoren.

– De to stillingene som nå ligger ute, er innenfor forretningsutvikling. Innenfor fornybarenheten har vi så langt konsentrert oss om havvind, karbonfangst og -lagring, og venture. Men vi har hele tiden vært åpen om at vi ser på sol som en mulighet, sier Statoils fornybar-talskvinne Elin Isaksen.

De som får jobben skal i første omgang sondere det som inntil videre er ukjent terreng. Tidligere har selskapet sagt at det må ha noe åpenbart eget å tilføye før det går inn på et område med fornybar energi. I havvindsatsingen har offshorekompetansen vært nyttig.

– Sol er interessant, men markedet er forholdsvis modent. Hvor Statoil skal posisjonere seg, i hvilket segment, gjenstår å se, sier Isaksen. (©NTB)

Publisert:
  1. Equinor
  2. Solenergi
  3. Aenergi

Mest lest akkurat nå

  1. Den flotte gården er som hentet ut fra et norsk folkeeventyr

  2. – Det var iskaldt i vannet, men jeg hadde våtdrakt på meg

  3. Brann i kjølerom i Sørbø barnehage

  4. – Det er broilerne som styrer best

  5. Ekteparet våknet midt på natten av at en mann sto over dem. I hånden hadde han en øks. Etterpå ville voldsmannen skyte Roald Berntsen

  6. Testet positivt? Dette gjør du