Været skaper trøbbel for helikoptertrafikken til Nordsjøen

Sterk vind fører til utsettelser og kanselleringer av helikoptertrafikk til og fra Nordsjøen.

Alle Equinors avganger fra Flesland er foreløpig satt på vent.
 • Tor Gunnar Tollaksen
  Tor Gunnar Tollaksen
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Mandag ettermiddag fører været fortsatt til forsinkelser og fare for kansellering av offshore-avganger, ifølge Heliport.no

En del forsinkelser kan bli kanselleringer hovedsaklig i Bergen, ifølge Morten Eek, pressekontakt i Equinor. Klokken 14.30 var situasjonen fortsatt uavklart.

«Mye vær, statisk elektrisitet og bølgehøyde lager litt utfordringer men ikke noe som påvirker drift", opplyste Morten Eek, pressekontakt i Equinor mandag ettermiddag.

Tirsdag skal det bli enda verre.

Tok av til Johan Sverdrup

Ved 14-tiden lettet en Sikorsky-maskin fra Sola i retning Johan Sverdrup feltsenter med folk fra Equinor. Avgangene fra Sola er forsinket med opptil flere timer. I Bergen er det mer usikkert om helikoptertrafikken kommer i gang igjen mandag. Langs hele kysten nordover er flere avganger kansellert mandag.

Den sterke vinden mandag morgen skaper trøbbel for avviklingen av helikoptertrafikk til og fra Nordsjøen. Fra Stavanger lufthavn, Sola, er noen avganger innstilt, mens andre har utsettelser.

Ifølge Yr.no er vindstyrken oppe i stiv kuling på Stavanger lufthavn, Sola. På Obrestad fyr meldes det om full storm.

Full storm

En avgang som skulle ha gått 07.00 til Johan Sverdrup og Grane, hadde avgang 08.15, mens en annen avgang til samme sted er blitt kansellert. Kansellert er også en avgang til Jotun A og Balder.

For Ekofisk-feltet meldes det at vindstyrken skal opp i liten storm i løpet av ettermiddagen, før vinden øker ytterligere tirsdag kveld opp mot full storm.

Equinor melder om at trafikken fra Flesland er innstilt inntil videre. Det betyr at alle avganger til felt som Statfjord, Gullfaks, Troll og Brage er utsatt.

Publisert:
 1. Oljepris
 2. Stavanger lufthavn, Sola
 3. Nordsjøen

Mest lest akkurat nå

 1. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 2. Deilig varme og dyre syklister

 3. Hvem er den mystiske Jan, og hva dukker opp på Kvitsøy nå?

 4. Savnet mann er funnet i god behold

 5. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

 6. Innenfor denne knuste døren ble et eldre par angrepet. Dette var gjerningsmannens sannsynlige rute.