Equinor klar for en ny runde med Johan Sverdrup til 41 milliarder

Planen for andre fase av utbygging av Johan Sverdrup-feltet blir levert til Olje- og energidepartementet i dag.

Publisert:

Første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen er godt i gang. Nå er Equinor også klare med planene for andre fase. Foto: Jon Ingemundsen

Mandag morgen åpner ONS i Stavanger. Dermed er det også klart for nyhetsslipp fra oljeselskapene. Equinor, tidligere Statoil, slipper mandag morgen nyheten om at andre fase av utbyggingen av Johan Sverdrup-feltet nå blir levert til Olje- og energidepartementet.

Les også

Helt syke tall fra Nordsjøens nye gigant

Les også

– Vi vil igjen få se oljeprisen over 100 dollar

Les også

Advarer mot oljeskam: «Jeg blir kanskje ikke populær av å si dette på ONS, men industrien har glemt hvor mye olje betyr i hverdagen vår»

Les også

På vei ut av oljekrisen: Nå rigges det til ny oljefest i Stavanger

Her varsler Equinor om økte ressurser og lavere kostnader for utbyggingen – og dermed høyere verdiskapning.

– Johan Sverdrup-feltet er den største feltutbyggingen på norsk sokkel siden 80-tallet. På platå vil feltet produsere opp til 660.000 fat per dag, med en balansepris under 20 dollar per fat og med meget lave CO₂-utslipp på 0.67 kg per fat. Johan Sverdrup er i rute til å levere store mengder energi med høy lønnsomhet og lave utslipp i mange tiår fremover, sier konsernsjef Eldar Sætre i Equinor i en pressemelding.

Fra før av er første utbyggingsfase av Johan Sverdrup-feltet godt i gang. Nå melder Equinor at kostnadene for begge utbyggingsrundene er kuttet med ytterligere seks milliarder kroner siden februar i år. Totalt gjør det at utgiftene er kuttet med 80 milliarder kroner sidene planene for første fase ble levert i 2015. Fase to av utbyggingen skal koste 41 milliarder kroner og første har 86 milliarder. Mens den første produksjonen skal starte i november 2019, skal andre fase være klar mot slutten av 2022. For hele feltet er den såkalte break even-prisen under 20 dollar - altså hvilken oljepris Equinor trenger for å tjene penger på oljefeltet - mens andre fase har break even-pris på 25 dollar. Totalt er ressursene nå anslått til mellom 2,2 og 3,2 milliarder fat olje.

Publisert: