Lundin har mer enn doblet inntektene

Etter ni måneder i 2016 hadde Lundin inntekter på 5,1 milliarder kroner. I år er de på 11,4 milliarder.

Lundin driver blant annet Edvard Grieg-plattformen på Utsira-høyden i Nordsjøen. Her er driftsdirektør Kari Nielsen og administrerende direktør Kristin Færøvik i prosessanlegget.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Selv karakteriserer det svenske oljeselskapet at resultatene etter årets første ni måneder er sterke. Høy produksjon parret med høyere oljepris er forklaringen på økningen i inntekter på 124 prosent - fra 623,8 millioner dollar (5,1 milliarder kroner) til 1,4 milliarder dollar (11,4 milliarder kroner).

Driftsresultatet (EBITDA) følger inntektene , og øker fra 475,8 millioner dollar (3,9 milliarder kroner) til 1,1 milliarder dollar (8,7 milliarder kroner).

– Med disse utmerkede resultatene er vi på god vei mot en produksjon for året i øvre del eller over prognosen. Våre produksjonskostnader forventes å bli lavere enn prognosen på 4,6 dollar (37,50 kroner) per fat, sier konsernsjef Alex Schneiter i en melding.

Les også

Lundins resultater gjør et hopp

Les også

Statoil kjøper mer i Lundin

Les også

Lundin kutter investeringene

Han er fortsatt optimistisk for mulighetene i Barentshavet, selv om de siste leteresultatene har vært dårlige.

– Dette er et nytt, uutforsket område hvor mer leting er nødvendig for å forstå og avdekke dets fulle potensial, sier Schneiter.

Konsernsjefen mener at oljeprisen vil fortsette oppover - og at Lundin er i en bedre posisjon enn noensinne for å få god effekt av prisveksten.

– Vi har en produksjon som forventes å dobles mot slutten av 2022 og har rekordlave kostnader på mindre enn fem dollar per fat de neste ti årene, sier han.

Produksjonen økte fra 55.300 fat daglig i samme periode i 2016, til 87.100 fat i år (oljeekvivalenter, produksjon av olje og gass omregnet til oljefat).

LES FLERE KVARTALSRESULTAT HER:

Publisert: