Sevland blir ONS-sjef

Ordfører i Stavanger Leif Johan Sevland, blir ny administrerende direktør for ONS.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

I en pressemelding fra styret i stiftelsen ONS heter det at Leif Johan Sevland (49) vil overta i løpet av første halvår 2012 etter Kjell Ursin-Smith, som vil fratre etter oppnådd pensjonsalder.

– Dette er en jobb jeg mener jeg passer til og har kvalifikasjoner til. Jeg har stor respekt for jobben Kjell Ursin-Smith har gjort. Først og fremst vil jeg videreføre dette arbeidet. Etterhvert vil jeg sette mitt fotavtrykk på arbeidet, sier stavangerordfører Leif Johan Sevland.

Søkte på jobben

– Søkte du jobben?

– Ja, og jeg har skrevet min første jobbsøknad på mange år og levert CV og alt, sier Sevland.

Stavangerordføreren sier han har gått mange runder med seg selv om hva han ønsker å gjøre og hva han har kvalifikasjoner til å gjøre etter at ordførerperioden hans går ut.

– Jeg har nettverk, jeg kjenner ONS og jeg kjenner bransjen. Dette er en jobb jeg gleder meg til å begynne i, sier Sevland.

Styrets førstevalg

– Leif Johan Sevland er styrets førstevalg. Vi er svært tilfreds med at han har ønsket å bli frontfiguren for ONS. Sevland har bygget opp et internasjonalt nettverk innenfor energisektoren som ONS kommer til å ha stor nytte og glede av. Vi kan vanskelig se at det finnes en bedre kandidat til å overta denne jobben, sier Lars A. Takla, styreleder i ONS.

Kjell Ursin-Smith er også fornøyd:

— Dette er den optimale løsning. Jeg kunne ikke ha fått en bedre etterfølger. Leif Johan Sevland har de aller beste forutsetninger for å overta denne jobben. Han har gjennom alle sine år som ordfører demonstrert en slagkraft som har resultert i at Stavanger er blitt vesentlig styrket som energiby. Vi kommer til å få stor glede av han som ONS-sjef, sier Ursin Smith i pressemeldingen.

Publisert: