Ny regjering lover oljevernberedskapssenter i Lofoten og Vesterålen

De fire borgerlige partiene la mandag kveld fram en avtale som slår fast at det skal etableres en oljevernbase i Lofoten og Vesterålen.

Publisert: Publisert:

Den nye regjeringen vil styrke oljevernberedskapen i nord. Bildet er fra en tidligere oljevernberedskapsøvelse.

  • Ntb

Bestemmelsen er i tråd med en rapport organisasjonen Lederne presenterte før sommeren, hvor de anbefaler å etablere et kunnskapssenter for oljevernberedskap i Nord-Norge.

Organisasjonen påpekte også at dagens skipstrafikk er en mer akutt fare for miljøet i de aktuelle områdene enn oljenæringen.

Les også

Miljøglede for fortsatt Lofoten-utsettelse

— Oljevernberedskapen må forbedres. Det må derfor bygges opp et kunnskaps- og kompetansesenter, og det bør plasseres i Nord-Norge. Dette er noe politikere, næringsliv, fagmiljøer og miljøvernere kan enes om, sa forbundsstyremedlem Per Helge Ødegård i Lederne. Han mener det er på høy tid at oljevernberedskapen, på lik linje med resten av bransjen, blir høyteknologisk.De borgerlige partiene er også enige om at det ikke skal konsekvensutredes for eller åpnes for petroleumsvirksomhet i havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i perioden 2013-2017, og heller ikke iverksette petroleumsvirksomhet ved Jan Mayen, iskanten, Skagerrak eller på Mørefeltene.

Publisert: