Oljeansatte har tillit til Eni som operatør på Goliat

– Det er nå skapt et bilde av situasjonen på Goliat som vi overhode ikke kjenner oss igjen i, skriver Eni-tillitsvalgte i en felles uttalelse.

Goliat ligger utenfor Hammerfest i Barentshavet.
 • Elisabeth Seglem
  Elisabeth Seglem
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Mandag kom Petroleumstilsynet med et nytt pålegg til Eni Norge om å rette alvorlige avvik på Goliat-plattformen i Berenthavet.

Tirsdag morgen la fagforeningen Industri Energi ut en felles uttalelse fra Øistein Olsen og Martha Skjæveland, som er klubbledere for henholdsvis Lederne og Industri Energi i Eni Norge. Hovedverneombud Trond Arvid Larsen på Goliat, som også er Safe-medlem, har signert uttalelsen.

Les også

Eni løy om at feil og mangler på Goliat var rettet opp

Tar avstand fra kritikken

«Det er ikke grunnlag for å hevde at det ikke er tillit mellom ledelsen i Eni Norge og tillitsvalgte. Vi tar sterk avstand fra krav om at Eni Norge fratas operatørskapet på Goliat,» heter det i en uttalelse.

Bellona og Naturvernforbundet er blant dem som har stilt krav om at Eni Norge skal fratas retten til å drive Goliat-feltet videre.

Aps Torstein Tvedt Solberg har også stilt spørsmål i Stortinget vedrørende situasjonen på Goliat-plattformen

Senest 13. oktober avviste Olje- og energidepartementet kravet som en «avsporing» i et intervju med Aftenbladet.

«Det er nå skapt et bilde av situasjonen på Goliat som vi overhode ikke kjenner oss igjen i. Det viktigste for oss er at sikkerheten til de ansatte om bord ivaretas. Det er på tide å skape ro rundt prosjektet slik at det pågående arbeidet kan gjennomføres på en sikker, god og trygg måte.»

De tillitvalgte skriver videre at det de siste månedene utført et betydelig arbeid med systematisk kartlegging, vedlikehold og utbedringer på Goliat, uten alvorlig hendelser og med god progresjon.

LES MER: Tidligere i høst sa en plattformsjef opp på dagen.

– Honnør til dyktige kolleger

«Det arbeides nå i et forpliktende samarbeid mellom fagforeninger, vernetjeneste og ledelse i å etterleve kravene fra Ptil og for å ivareta selskapets interesser. Denne avtalen og det pågående samarbeidet viser at Eni som selskap tar dette alvorlig, og at vi har en proaktiv tilnærming til dette som innebefatter alle ledd. Det er grunn til gi stor honnør til våre svært dyktige kolleger og medarbeidere som har lagt ned en omfattende innsats i en krevende tid.»

Les også

Eni fikk klar beskjed om sikkerhetssvikt, startet likevel opp oljeproduksjonen på Goliat

I fellesskap med ledelsen vil vi informere Ptil om status og om når selskapet er klar til å gjenoppta produksjonen, avslutter de Eni-ansatte.

Det er de tillitsvalgtes mening at det er etablert en god og konstruktiv dialog mellom ledelse, fagforeningene og vernetjenesten.

«Fagforeningene i Eni Norge, Industri Energi og Lederne, samt vernetjenesten stiller seg bak det arbeidet som man i fellesskap med ledelsen nå gjennomfører for kontinuerlig sikker og stabil drift på Goliat.»

MYE HAR GÅTT GALT PÅ GOLIAT: Plattformen har vært preget av uønskede hendelser helt siden byggestart. Se oversikten.

Les også

Ptil: Fare for storulykke på Goliat

Publisert:
 1. Goliat
 2. Oljebransjen
 3. Eni
 4. Petroleumstilsynet
 5. Olje og gass

Mest lest akkurat nå

 1. Ingen nye spillere inn: Her er forklaringen fra Viking-sjefene

 2. – Vi mistet for mellom 10.000 og 20.000 kroner i materialer. Pengene skulle til Kongo

 3. ATV-ulykke i Sandnes - en person er kjørt til sykehus

 4. Olje- og energiministeren freder elektrifisering av sokkelen

 5. – Strømprisen må gjerne være 10 kroner, men den må være lik for alle

 6. Olivia Newton-John er død