Ville ikke spise kanapeer med Statoil

Valgte isbjørndrakt på asfalten utenfor Stavanger Forum.

Publisert: Publisert:

Hanna E. Marcussen fra Miljøpartet De Grønne. I motsetning til gutta i Greenpeace og WWF, tok hun sin del av kanapeene.

  • Ellen Kongsnes
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Martin Norman i Greenpeace og Arild Skedsmo i WWF valgte isbjørndrakt på asfalten utenfor Stavanger Forum framfor kanapeer og hjemmepresset juice på hvite duker da Statoil åpnet sin generalforsamling tirsdag ettermiddag.

Inne i foajeen satt aksjonærene spredt ved bordene og forsynte seg beskjedent fra småkaker og fingermaten Statoil hadde satt fram.

Martin Norman og Arild Fermstad tok imidlertid et mer prinsippielt standpunkt til kanapeene enn de fleste ander. Fra talerstolen erklærte de sin boikott av kanapeene i protest mot det de mener er Statoils overgrep mor utbefolkning og sårbar natur i Alberta, Canada.

Les også

De vil stanse Statoil

På vei inn til generalforsamlinga i Statoil møttes aksjonærer og aksjonister. Trommer og protestsang. Femti aksjonister, tre isbjørner og et smeltende isflak ventet på ved inngangen til Forus. De ventet med klare budskap:

— La olja ligge

— Vern moder jord

— Ikke kødd med isbjørnen

— Få hodet ut av oljesanden

Inne i fojaeen er stemningen mer behersket. Større andel dresser, flere slips, blankere sko, gråere hår og større andel testosteron.

Trommer og protestsang er byttet ut med en nøytral, dempet bakgrunnsmusikk og småprat. Det drikkes kaffe og leskedrikk, og det spises kanapeer, mens de 116 oppmøtte aksjonærene venter på at generalforsamlingen skal begynne.

Helge Lund spaserer forbi en håndfull journalister som er fordypet i sine mobiltelefoner på jakt etter siste nytt om ESAs ransaking av Statoils kontorer, og han kan innta sin posisjon på podiet uten å måtte svare på spørsmål om prissamarbeid.

LES OGSÅ:

Publisert:

Les også

  1. Protesterer mot Statoils oljesandprosjekt

Mest lest akkurat nå

  1. – Du skrur på tv, og der ser du bussen din

  2. Han har skrevet mange fabelaktige bøker. Denne er så bra at det knapt kan gjøres bedre.

  3. – Ikke i tvil om at dette var et drapsforsøk

  4. Snart blir det tryggere å kjøre fra Ålgård til Oltedal

  5. Tar grep for at skolen skal holdes åpen

  6. Chelseas nykommer scoret tre

  1. Klima