Oljefolk i nord: – Vi er skuffet, men gir oss ikke

Lofoten, Vesterålen og Senja blir uten oljevirksomhet fram til 2021. Kjell Giæver, direktør i Petro Arctic, er skuffet, men håper på fremtidige utredninger.

Publisert: Publisert:

Venstre fikk gjennomslag for utsettelse av konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja. Her er Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (H), og Trine Skei Grande (V) på pressekonferansen i går. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Søndag ble det klart at Trine Skei Grande og Venstre går inn i regjering med Høyre og Frp etter snaue to uker med harde regjeringsforhandlinger. En av Grandes forhandlingsseiere er at det ikke skal åpnes for konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i perioden 2017–2021.

Dette er direktør i interesseorganisasjonen Petro Arctic, Kjell Giæver skuffet over.

– Men vi gir oss ikke. Nå får vi jobbe enda hardere og ikke minst klokere slik at Nord-Norge står samlet og er en tydelig stemme for kunnskap og verdiskaping ved neste korsvei. sier Giæver i en pressemelding.

Giæver mener at ved å legge konsekvensutredningen av Lofoten, Vesterålen og Senja på is, sier den ferske regjeringen dermed nei til kunnskap.

– En konsekvensutredning ville gitt oss tilgang til ny kunnskap og fakta om klimaeffekter, oljevern, samvirke, ringvirkninger og mulige utfordringer ved en framtidig olje og gass aktivitet i Nordland VI, VII og Troms II, sier Giæver.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Flere tidligere toppolitikere kjemper om samme lederjobb i Stavanger

 2. Vgs-elever kan få utsatt skoledag for å unngå rush på kollektivtrafikken

 3. To til sykehus etter trafikkulykke på Buevegen

 4. Anders Opedal er rett mann til jobben som konsernsjef, men neste gang må Equinor-styret finne en kvinne

 5. Tre statsråder informerer om skolestart

 6. Blir stengt helt fram til jul

 1. Aenergi
 2. Olje og gass
 3. Lofoten
 4. Klima