Oljefolk i nord: – Vi er skuffet, men gir oss ikke

Lofoten, Vesterålen og Senja blir uten oljevirksomhet fram til 2021. Kjell Giæver, direktør i Petro Arctic, er skuffet, men håper på fremtidige utredninger.

Publisert: Publisert:

Venstre fikk gjennomslag for utsettelse av konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja. Her er Siv Jensen (Frp), Erna Solberg (H), og Trine Skei Grande (V) på pressekonferansen i går. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Søndag ble det klart at Trine Skei Grande og Venstre går inn i regjering med Høyre og Frp etter snaue to uker med harde regjeringsforhandlinger. En av Grandes forhandlingsseiere er at det ikke skal åpnes for konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja i perioden 2017–2021.

Dette er direktør i interesseorganisasjonen Petro Arctic, Kjell Giæver skuffet over.

– Men vi gir oss ikke. Nå får vi jobbe enda hardere og ikke minst klokere slik at Nord-Norge står samlet og er en tydelig stemme for kunnskap og verdiskaping ved neste korsvei. sier Giæver i en pressemelding.

Giæver mener at ved å legge konsekvensutredningen av Lofoten, Vesterålen og Senja på is, sier den ferske regjeringen dermed nei til kunnskap.

– En konsekvensutredning ville gitt oss tilgang til ny kunnskap og fakta om klimaeffekter, oljevern, samvirke, ringvirkninger og mulige utfordringer ved en framtidig olje og gass aktivitet i Nordland VI, VII og Troms II, sier Giæver.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. – Helt uvirkelig

 2. Bygdedyret ser ut til å ha gode kår også i sentrale strok

 3. - Det var grufullt. Eg syns det var dårleg gjort å skriva sånt om ein debutant

 4. Tidligere Bryne-spiller har alvorlig sykdom. Her har han akkurat fullført gåturen fra Bergen til Oslo.

 5. Brann på Bokn er slukket

 6. Høie fortsetter i Høyre når han blir fylkesmann i Rogaland

 1. Aenergi
 2. Olje og gass
 3. Lofoten
 4. Klima