Equinor med egen koronakrise-direktør: – Vil påvirke oss i lang tid

Equinor setter ned en stab for å jobbe med konsekvenser av korona-pandemien. Pål Eitrheim skal ledet arbeidet.

Publisert: Publisert:

Pål Eitrheim skal lede krisestaben i Equinor. Foto: Vidar Ruud

Dermed går Pål Eitrheim fra å være konserndirektør for Nye energiløsninger, til å lede konsernprosjektet med hvordan koronapandemien vil påvirke Equinor på kort og lang sikt. Målet er å sikre effektiv respons og koordinert innsats på tvers av selskapet.

– Vår reaksjon må være å gjøre vårt ytterste for å begrense spredningen av viruset og ivareta sikkerhet og helse. Samtidig må vi gjøre alt vi kan for å holde driften og virksomheten i gang og produsere og levere energien verden trenger, sier konsernsjef Eldar Sætre.

Les også

– Koronaviruset påvirker Equinor langt mer enn handelskrig og brexit

Jens Økland tar over som leder for Nye energiløsninger mens Eitrheim leder korona-arbeidet.

- Utbruddet av koronaviruset og fallet i råvarepriser vil påvirke Equinor i lang tid fremover. Vi er et robust selskap med solid balanse, og vi drar nå virkelig nytte av sterke forbedringer de siste årene. Men det blir nødvendig med sterke tiltak for å redusere risiko, beskytte virksomheten og driften, og sikre selskapets langsiktige robusthe, sier Sætre.

Aftenbladet har tidligere omtalt at Equinor har iverksatt tiltak som følge av koronaviruset, med blant annet å utsette vedlikehold på felt og anlegg, og strenge reiserestriksjoner og karantenetiltak.

Publisert: