Oljeprisen falt etter uenighet om amerikansk krisepakke

Etter at Senatet i USA ikke ble enig om en krisepakke i USA, falt oljeprisen på nytt da børsene i Asia åpnet mandag. Nordsjøoljen falt med 4,9 prosent.

Publisert: Publisert:

Børsene i Asia og Australia åpnet ulikt mandag morgen. Foto: Illustrasjonsfoto: Koji Sasahara / AP / NTB scanpix

 • NTB-AFP

Prisen på nordsjøolje falt til 25 dollar fatet i morgentimene onsdag, ned 4,9 prosent. For den amerikanske lettoljen falt prisen med 2,5 prosent til 22 dollar fatet. Nedgangen kommer etter at politikerne i det amerikanske Senatet ikke ble enige om en krisepakke på opptil 2.000 milliarder dollar for å møte utfordringene som amerikansk næringsliv står overfor som følge av koronaviruset.

Ut over morgenen gikk prisen på brentoljen noe opp igjen, men lå ved 5-tiden mandag morgen rundt 26,20 dollar fatet.

Børsnedgang

Også børsene reagerte med merkbar nedgang. Da handelen åpnet på børsene i Asia mandag var utviklingen svært forskjellig. I Tokyo steg Nikkei-indeksen med 1,57 prosent etter at landets valuta yen var blitt billigere målt mot amerikanske dollar. Også den bredere sammensatte Topix-indeksen styrket seg, med 0,61 prosent.

I Hongkong derimot, falt Hang Seng-indeksen med 3,7 prosent mens det i Shanghai ble notert en nedgang på 2,5 prosent. I Singapore falt børsen 7,5 prosent, i Jakarta 4 prosent og i Taiwan 2,8 prosent.

Kraftig fall

I Wellington på New Zealand falt børsen hele 9,3 prosent etter at det kunngjort en fire uker lang lukking for å bekjempe koronaviruset.

I Australia falt børsen med hele 6 prosent ettersom landet først nå har innført strenge tiltak for å begrense koronasmitte, melder The Guardian. Fra og med mandag må alle serveringssteder, samlingspunkter og mange andre typer bedrifter stenge. I teorien er landets skoler fremdeles åpne, men flere av delstatene har innført egne og strengere regler enn den føderale regjeringen som ledes av statsminister Scott Morrison.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. - Litt blonder er tydeligvis alt som skal til

 2. Nye smittetilfeller: Fire i Stavanger og to i Sandnes

 3. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

 4. De våknet til en kalddusj, men har på fem måneder hatt over 20.000 gjester på Bryne

 5. Begeistring for Berlands planer for folkebad

 6. «Skal verden styres av følelsene våre nå?»

 1. Økonomi
 2. Koronaviruset
 3. Næringsliv
 4. Oljepris