Spionkamera filmet tissende damer

Politiets krimteknikere har startet arbeidet med kameraet som ble funnet på et dametoalett hos et oljeserviceselskap på Forus.

Publisert: Publisert:

I det store hullet på framsiden ligger selve kameraet, det lille er lydopptaker. På den ene siden er det en USB-inngang, for tilkobling til pc. På oversiden er det fire knapper som man kan styre kameraet med.

  • Jone Østebø
    Journalist
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Spionkameraet kan kjøpes via utenlandske nettsteder. Det er rundt fem centimeter langt og omtales som et nøkkelring-kamera. På dette er lenken og ringen som skal festes til nøkkelknippet, tatt bort.

Apply Sørcos bygg på Forus. Foto: Google

Kameraet som ble funnet på et dametoalett på hovedkontoret til Apply Sørco på Forus i forrige uke, er sendt til analyse ved kriminalteknisk avdeling i Rogaland politidistrikt.

Det meste av arbeidet gjenstår, men teknikerne har allerede sikret innholdet fra minnet i kameraet. Etterforskerne har foreløpig ikke sett på hva som eventuelt er tatt opp med kameraet.

Kameraet er heller ikke åpnet manuelt.

3 gigabyte

— Inni kameraet er det sikkert et batteri og et minnekort. Vi har funnet ut at minnet er på 3 gigabyte. Knappene på oversiden brukes antakelig til å styre og stille inn kameraet, sier politioverbetjent Knut Erik Rame ved Datakrim i Rogaland politidistrikt.

Les også

[No available link text]

Kameraet er ikke stort større enn en fjernkontroll til bilen, cirka fem centimeter i lengden.

Det var festet med en type dobbeltsidig tape under vasken på et dametoalett, og skal ha pekt mot et klosett. En kilde sier til Aftenbladet at det stort sett jobber kvinner i den avdelingen hvor kameraet ble funnet.

Ingen vet foreløpig hvor lenge kameraet har vært festet til vasken, om det faktisk har filmet noen kvinner på do, og tilfelle hvor mange som er blitt filmet. Og ikke minst: Hvem står bak? Sannsynligheten er stor for at det er en kollega av kvinnene, og at det er en mann.

Politiet har ingen mistenkte i saken, men har god tro på å finne gjerningspersonen. Først skal kameraet undersøkes nøye, før det deretter blir aktuelt med avhør.

Under tusen kroner

Kameraet er trolig en type spionkamera av merket Privezak Mikro Kamera, som kan kjøpes via utenlandske nettsteder for noen få hundre kroner. Det blir på nettstedene omtalt som et nøkkelring-kamera som man kan bruke til å ta opp video og bilder i skjul og av høy kvalitet.

— Jeg tror ikke kameraet er i proffklassen, sier politioverbetjent Rame.

— Det finnes utstyr som er mindre enn dette og mye dyrere. I dag kan man få tak i kameraer som er skjult i penner og skjorteknapper.

Apply Sørco på Forus har i underkant av 400 ansatte. Ingen i bedriften vil snakke med Aftenbladet.

Hanne Traaholt, tillitsvalgt for organiserte i Negotia, avviser kontant alle spørsmål fra Aftenbladet med ingen kommentar før hun legger på telefonen.

Tidligere i uken har HR-sjef Bjørn Wigdel hevdet at han ikke kjenner saken, selv om det var han som kontaktet politiet før helgen.

Aftenbladet har også forsøkt å få kontakt med administrerende direktør Frederik Hvistendahl, uten hell.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. På vei til byen på hjemmelaget flåte

  2. Trafikk­ulykke på E 39 i Kvinesdal – seks personer til sykehus

  3. Kiter i god form etter uhell ved Ølberg­stranden

  4. Rekdal har fått ny trenerjobb: – En naturlig utfordring

  5. Turist falt ned skrent ved Kjerag – gikk utenfor merket løype

  6. Trump sprer rykter om at Harris ikke kan velges

  1. Arbeidsliv