Ptil og Equinor gransker røykutviklingen på Snorre-feltet

– Jeg kan bekrefte at Ptil har iverksatt gransking av brannen på Snorre B, sier Øyvind Midttun i Petroleumstilsynet (Ptil) til Aftenbladet. Politiet vurderer etterforskning.

Snorre B
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Equinors egne granskere skal de neste ukene prøve å finne ut hvorfor 121 arbeidere på Snorre B-plattformen måtte mønstre til livbåtene 1. mai.

Representanter fra produksjonsenheten Drifts Sør hos Equinor møtte torsdag hos Petroleumstilsynet (Ptil). De måtte de redegjøre for røykutviklingen på Snorre B-plattformen dagen før.

– Vi kommer til å granske hendelsen internt, sier Morten Eek i Equinor.

Politiet: - Venter på mer informasjon

Petroleumstilsynet jobbet torsdag med å få oversikt over hva som skjedde på Snorre B i 13-tiden 1. mai.

– Jeg kan bekrefte at Ptil har iverksatt gransking av brannen på Snorre B. Granskingslaget etableres nå og starter arbeidet så fort som mulig. Jeg vet ikke når de drar offshore, sier Øyvind Midttun i Petroleumstilsynet (Ptil) til Aftenbladet etter møtet med Equinor.

Hovedmålet med granskingen er å finne årsakene til hendelsen og eventuelle lærepunkt, og dele denne informasjonen med oljenæringen.

Også politiet følger saken.

– Vi har opprettet sak, men reiser ikke ut til plattformen. Vi vil vurdere framover om det er behov for å foreta etterforskningsskritt, sier Åslaug Høgemark, som er seksjonleder ved Nordsjø- og miljøseksjonen ved Sør-Vest politidistrikt.

Åslaug Høgemark er seksjonleder ved Nordsjø- og miljøseksjonen ved Sør-Vest politidistrikt,

Equinor: - Vi gransker

Det ble slått full alarm hos både Equinor og Hovedredningssentralen da meldingen om at kraftig røykutvikling fra Snorre B-plattformen kom i 13-tiden onsdag. Snorre-feltet ligger utenfor Florø.

Helikoptre og redningsfartøy var raskt på plass i tilfelle det ble nødvendig med ytterligere bistand om bord på plattformen.

Alle de 121 arbeiderne om bord på Snorre B-plattformen måtte gå i livbåtene på grunn av kraftig røykutvikling fra en separator. Klokken 16.29 opplyste Equinor at de ansatte var tilbake i boligkvarteret.

– Vi har bestemt at hendelsen skal granskes. Et fagteam som kan gi en god vurdering av hendelsesforløpet, årsaksforhold og læringspunkter er satt sammen. Det vil ta noen uker før de leverer en rapport, sier Morten Eek, pressekontakt i Equinor til Aftenbladet.

Petroleumstilsynet ble varslet om hendelsen allerede onsdag.

Røyk fra separator

– Røyken kom fra en separator i prosessområdet på plattformen. Det er altså et stykke fra boligkvarteret. Røyken har avtatt og det er ikke fare for brann om bord, fortalte Eek til Aftenbladet onsdag.

Etter at den dramatiske hendelsen var under kontroll ble beredskapsorganisasjonen på land også demobilisert.

– De 121 ansatte om bord er blitt debrifet og vi har delt informasjon om det som skjedde. Så skal vi finne årsaken til hendelsen med separatoren, sier Eek.

Les også

121 personer måtte gå i livbåtene

Publisert: