IKM øker, men Kyllingstad er fortsatt ikke fornøyd

Omsetningen i IKM Gruppen nærmer seg fire milliarder kroner, men konsernsjef Ståle Kyllingstad vil helst sitte igjen med mer penger.

Publisert: Publisert:

Ståle Kyllingstad ser at både omsetning og overskudd er i bedring for IKM Gruppen. Foto: Jarle Aasland

IKM Gruppen nærmer seg fire milliarder kroner i omsetning igjen. I 2019 endte inntektene på 3,95 milliarder kroner, med et driftsresultat på 323 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på 238 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Både omsetning og resultat er markant opp fra 2018. Eier og konsernsjef Ståle Kyllingstad kan dermed se at omsetningen nærmer seg 2014 – året da oljeprisen begynte å falle – hvor IKM Gruppen endte på 4,1 milliarder kroner.

Da ble overskuddet imidlertid langt dårligere enn i fjor, med et resultat før skatt på 129 millioner kroner.

Likevel er ikke Kyllingstad helt fornøyd med overskuddet for fjoråret, som også preges av inntekter på 150 millioner kroner fra et salg, skriver DN.

– Marginene er pinte. Dette er ikke en superlønnsom bransje. Vi tjente for lite penger i utlandet i fjor. Samtidig henger det ennå igjen kontrakter inngått da prisene var lavere. Målet vårt er en driftsmargin på fem prosent. Vi håper å klare det allerede i år, men målet er at vi i alle fall skal klare det 2021, sier Kyllingstad til avisen.

Hør podkast om status for oljegiganten Equinor:

Publisert: