Her ansetter de, selv i nedgangstider

IK-Group på Forus kjøper det skotske selskapet Online Electronics. Det sikrer arbeidsplasser og skaper nye, til tross for fallende oljepris.

Publisert: Publisert:

Stefan Lindholm og Svein Seljevoll i IK-Group er sikret jobbene sine. Foto: IK-Group

— Vi har ikke sagt opp noen eller permittert noen hos oss, sier Christian Bull Eriksson, administrerende direktør i IK-Group til Aftenbladet.

Selskapet, som holder til på Forus, er en leverandør av tjenester og produkter innen undervannsløsninger ogrørledninger.

Christian Bull Eriksson, administrerende direktør i IK-Group. Foto: IK-Group

I forrige uke kjøpte IK-Group det skotske selskapet Online Electronics Limited. Eriksson sier at selve kjøpsprisen ikke er offisiell, men at det handler om en betydelig satsing for selskapet med hovedkontor på Forus.— Det er nedgangstider, og vi merker også at det er mindre å gjøre. Men siste tids fall i oljeprisen viser med tydelighet at det er viktig åha flere ben å stå på, sier Eriksson.

Jobbene sikret

Og for de 85 ansatte bedriften har på Forus betyr oppkjøpet, ifølge Eriksson, at jobbene deres er sikret også videre fram i tid. Og, til tross for nedgangstider ellers i bransjen, kan de til og med bli noen flere allerede i år.

Les også

Nå rammes alle av oljekuttene

Ifølge Eriksson har IK-Group fram til nå fokusert mest på mekaniske løsninger, mens det skotske selskapet de har kjøpt har elektroniske produkter som er noe de ikke har i dag.— Vi ser at det er synergieffekter ved å kombinere disse to virksomhetene. Da kan vi få større leveranser, og det gjør oss mer konkurransedyktige. Da kan vi levere mer til våre kunder, sier han.

Eriksson sier at dette betyr at de kan ansette flere ikke bare i Norge, men også i utlandet.

Viktig å se utenfor Norge

Online Electronics har hovedkontor i Aberdeen, Skottland. I tillegg har de kontorer i Houston, Dubai,Singapore og Perth.

IK-Group har, foruten hovedkontoret på Forus, også kontorer i Newcastle i Storbritannia og i Dammam i Saudi Arabia.

Les også

- For tidlig å si noe om ingeniørkutt

Eriksson sier at det å ha en tilstedeværelse utenfor Norge blir stadig viktigere.— Vi begynte vår internasjonale satsing for 5-6 år siden da vi etablerte en fabrikk i England. I 2012 fikk vi et kontor i Saudi Arabia. Vi følte at det å være avhengig av bare norsk sokkel var veldig sårbart. Derfor må vi ut i andre markeder for å bli mer robuste. De som bare er tilstede i Norge har det nok litt tøffere akkurat nå, sier han.

Publisert: