Ny kuttrunde i Statoil - 2.400 kan bli overflødige

Statoil skal nedbemanne og selskapet skal kutte inntil 20 prosent innenfor det tekniske området, der det jobber 12.000 ingeniører. Det kan bety at 2.400 Statoil-ansatte må finne seg noe annet å gjøre.

Publisert: Publisert:

Foto: Jon Ingemundsen

  • Hilde Øvrebekk
    Kommentator
  • Ntb
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Kuttforslagene legges fram i mai, skriver Dagens Næringsliv.

I løpet av det siste året har Statoil vært gjennom en kraftig nedbemanningsprosess og 1.950 ansatte har måttet finne seg noe annet å gjøre. Nå står imidlertid Statoil overfor det som kan bli en like stor og i verste fall større nedbemanning.

Les også

Statoil ser på 12.000 ingeniørstillinger

Som Aftenbladet skrev i februar var det da Statoil la fram 2014-regnskapet at det ble klart at konsernsjef Eldar Sætre planlegger ytterligere kutt.Som en del av arbeidet med bedre teknisk (Step-Statoil Technical Efficiency Program) og organisatorisk effektivitet ser en gruppe på innsparinger og effektiviseringer på ingeniørsiden. De ser på om et 20 prosent kutt er mulig for teknisk personell, såkalt individuelt avlønnede (ikke på felles tariffavtale). Denne gruppen er på rundt 12.000 personer, og sitter rundt i hele Statoil-organisasjonen.

Les også:

Les også

Statoil skal kutte 500 stillinger på norsk sokkel innen 2017

Dagens Næringsliv skriver på mandag at i løpet av den neste måneden skal flere ekspertgrupper legge fram sine analyser av prosessen som ble satt i gang i fjor høst. Informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. i Statoil bekrefter at selskapet er i sluttfasen med arbeidet.

Les også

Statoils finansdirektør: - Kuttene er ikke enkle, men nødvendige

— Arbeidet pågår nå med full kraft. Realiteten av denne prosessen vil en ikke få klarhet om før engang nærmere sommeren, sier Lindbæk jr til avisen.Hovedtillitsvalgt i ingeniørorganisasjonen NITO og ansattrepresentant i Statoil-styret, Stig Lægreid, bekrefter at selskapet nå ser på inntil 20 prosent kutt innenfor det tekniske området, som blant annet sysselsetter 12.000 ingeniører.

Lægreid håper at Statoil skal klare å unngå en ny runde der opp mot 2.000 ansatte må gå.

— Men at det får personellmessige konsekvenser for Statoils ingeniører er sannsynlig, sier Lægreid - uten å kunne tallfeste det noe nærmere.

Les også:

Publisert:

Les også

  1. Opptil 120 Aker Solutions-stillinger skal kuttes i Stavanger

  2. Rosenberg-sjefen: Begynnelsen på framtiden kan ligge under vann

  3. Helge Lund i villrede om framtida