Venstre og KrF kritiseres for å la Lien slippe billig

Venstre og KrF får kritikk for å ha latt oljeminister Tord Lien (Frp) slippe for billig unna etter at han i forrige uke måtte trekke tilbake olje-nominasjoner utenfor Lofoten og på Mørekysten.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

– Jeg er forbauset over at Venstre og KrF tilsynelatende tar så lett på at Frp og Høyre gjør åpenlyse forsøk på å torpedere en sak som er så viktig for de to støttepartiene, sier Miljøpartiet De Grønnes stortingsrepresentant Rasmus Hansson til VG.

Bransjenettstedet Upstream, NTB og flere andre medier fortalte i forrige uke at oljeselskapene hadde fått nominere blokker i omstridte havområder som regjeringen i henhold til samarbeidsavtalen med Venstre og KrF har forpliktet seg til ikke å åpne.

Les også

LES OGSÅ: Solberg: - Regjeringen burde kjent til Liens oljekart

Lien fastholdt at det var uaktuelt å åpne områdene, men trakk senere tilbake nominasjonene. Statsminister Erna Solberg (H) har kalt det hele et «arbeidsuhell», men det tror ikke SV på.

– Når skal Venstre være så ærlige å innrømme overfor sine egne velgere at det var en fundamental tabbe å innsette en regjering som benytter enhver anledning til å gjennomføre snikmord på miljøpolitikken? Snikmord er sjelden uhell, sier SVs Heikki Eidsvoll Holmås til VG.

Bellona-leder Frederic Hauge mener statsministeren er blitt «lurt trill rundt» av Lien, som fredag ikke ville kommentere kritikken overfor VG.

Les også

LES OGSÅ: VG: - Liens oljekart mer omfattende i sitt første utkast

Venstre-nestleder Ola Elvestuen sier han reagerte umiddelbart da han gjennom mediene ble kjent med saken.

– Vi formidlet vårt standpunkt så tydelig vi kunne inn til regjeringen, og saken ble snudd i løpet av et døgn. Regjeringen har garantert at disse områdene ikke vil bli rørt. Det viser at vi sitter i en maktposisjon, sier Elvestuen. (©NTB)

Publisert: