Analytikere tror oljeprisen vil bli enda lavere

Mandag ble oljeprisen notert til under 30 dollar fatet. Oljeanalytikere tror prisen på nordsjøolje skal videre ned.

Publisert: Publisert:

En mann står i en vekslingsskranke i Moskva i Russland som viser dollar og euro mot russiske rubler. Oljeanalytikere spår at oljeprisen skal ytterligere ned. Foto: Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er 73 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Oljeanalytiker Nadia Wiggen i Pareto Securities sier det er en stor ukjent faktor om amerikanerne kommer til å sitte i karantene når den amerikanske kjøresesongen starter i slutten av mai. Da skal amerikanske forbrukere ut og kjøre bil, og etterspørselen etter bensin pleier å være høy. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Koronaviruset og den pågående priskrigen mellom Saudi-Arabia og Russland har ført til at oljeprisen er nesten halvert på under en måned. Mandag kveld kostet et fat nordsjøolje under 30 dollar.

– Det er umulig å si hvor langt ned oljeprisen kan falle, men at den lett kan falle ned til 20-tallet er ikke utenkelig, sier oljeanalytiker Oddvar Bjørgan i Carnegie til Finansavisen.

Oljeanalytiker Trond Omdal i Pensum Asset Management sier til samme avis at oljeprisen kan holde seg på et lavt 30-tall helt inn i tredje kvartal, om ikke prisen faller ytterligere.

– Det viktigste vi kommuniserer til kundene våre er at vi fortsetter å se et nedadgående press på prisene. Når vi er forbi koronaviruset, ser vi en oljepris på 60 dollar fatet, sier oljeanalytiker Nadia Wiggen i Pareto Securities til Dagens Næringsliv.

– India har vært en stor kjøper av olje siden prisene begynte å falle nylig, men tar ikke strengere tiltak som følge av koronaviruset. Spørsmålet er hvor mye etterspørselen vil kollapse fremover. Og neste steg igjen er USA, og hvor mye etterspørselen vil falle der og hvor lenge, sier oljeanalytikeren.

Etterspørselen i Kina har tatt seg opp. Wiggen har øynene særlig rettet mot den såkalte amerikanske kjøresesongen som starter i slutten av mai, hvor etterspørselen etter bensin pleier å være høy. Spørsmålet er om amerikanerne kommer til å være i karantene i den perioden. I så fall vil etterspørselen utebli, skriver Dagens Næringsliv.

Publisert:
  1. Slik markerer Atlantic gjenåpningen

  2. Bru og Sevland i krisemøte om ONS

  3. Nå kan du besøke dine kjære inne på sykehjemmet

  4. Regjeringen vil åpne for reiser til Danmark – i dialog med andre nordiske land

  5. MDG-lederen takker olje­arbeiderne for Oljefondet

  6. Permitteringer: - Lønnstilskudd kan være løsningen

  1. Korona-viruset
  2. Koronaviruset
  3. Oljepris