— Dette er en rammekontrakt hvor det ikke er oppgitt en verdi, men vi antar vi vil trene 9000 Statoil-ansatte årlig, noe som medfører en potensiell verdi over kontraktsperioden på 4 år på 500 millioner kroner . I tillegg er det en opsjon på 2+2 år i kontrakten, sier Njål Arne Vathne, konsernsjef ResQ, i en epost til Aftenbladet.
Statoil har tildelt rammeavtale til ResQ som leverandør av all sikkerhets- og beredskapsopplæring, med unntak av stuplivbåtopplæring. Avtalen innebærer betydelige leveranser over flere år og er den største innenfor dette fagfeltet i Norge.
Offshore-trening
Avtalen omfatter opplæring og trening for ansatte offshore, på landanlegg, beredskapslag og selskapets ledelse. Leveransene dekker alle typer sikkerhet- og beredskapskurs.
Avtalen løper over fire år med opsjoner på til sammen fire nye år.
Med på laget har ResQ underleverandørene Safemar, Maritim Miljø-Beredskap og North Cape Simulators.
– Statoils tildelinger bekrefter at vi har bygd et robust selskap med en bred portefølje av sikkerhets- og beredskapstjenester som dekker totalbehovet innenfor dette fagfeltet. Dette vil også komme våre øvrige kunder til gode, sier Njål Arne Vathne, konsernsjef i ResQ.
Om ResQ
ResQ ble etablert i 1973. Selskapet ble kjøpt opp av Acona i 2013. Etter oppkjøpet ble to av forretningsområdene i Acona, Risk Management og Crisis Management, flyttet over i ResQ. Dette la grunnlaget for selskapet som i dag er en ledende leverandør av sikkerhets- og beredskapstjenester.
ResQ har hovedkontor og beredskapssenter på Lura utenfor Stavanger. Selskapet har treningssentre i Stavanger, Haugesund, Bergen og Kristiansund. ResQ har totalt over 300 ansatte og instruktører.