Equinor-ansatte får 16 uker foreldrepermisjon

Equinor gir alle ansatte, verden over, 16 uker betalt foreldrepermisjon.

Publisert: Publisert:

Equinor og konsernsjef Eldar Sætre gir alle ansatte verden over 16 uker betalt foreldre permisjon. Foto: Pål Christensen

 • Håkon Jonassen Norheim
  Journalist
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Betalt foreldrepermisjon for alle ansatte i Equinor-konsernet vil snart bli en realitet. Nye retningslinjer vil gi 16 uker betalt permisjon for alle ansatte som blir foreldre.

– Vi er svært glade for å kunne tilby denne muligheten til alle ansatte i Equinor som en del av totalpakken vi tilbyr våre ansatte. Ved å gi begge foreldrene tid til å knytte bånd til et nytt barn, bidrar det til økt fleksibilitet og støtte til ansatte, og familien får en god start med et nytt familiemedlem. Dette gjelder enten du blir forelder for første gang, eller øker familien ytterligere, sier Magne Hovden, direktør for konsernfunksjonen for mennesker og ledelse i Equinor.

Fedre kan få lenger permisjon

Equinor har ingen globale retningslinjer for foreldrepermisjon i selskapet i dag, og datterselskapene har ytelser som er i tråd med lokale lover. De fleste landene tilbyr inntil to uker pappapermisjon, bortsett fra Norge, Danmark, Brasil og USA. Når det gjelder mammapermisjon varierer antall uker mer for hvert land.

– For de fleste i Norge vil dette ikke ha noen innvirkning, fordi det norske velferdssystemet har løsninger som i stor grad gir bedre foreldrepermisjon enn 16 uker. Likevel kan det være tilfeller her hvor fedre som jobber i Statoil kan få muligheten for betalt permisjon også i Norge, ettersom betalt permisjon er knyttet til mor sine rettigheter.

– Vi har virksomhet i nesten 40 land, med varierende rettigheter for mødre og fedre, og med denne ordningen blir permisjonen lik for alle våre ansatte, på tvers av geografier, sier kommunikasjonssjef i Equinor Erik Haaland til Aftenbladet.

Kommunikasjonssjef i Equinor, Erik Haaland. Foto: Digital

– Så om en far i Norge har 10 ukers foreldrepermisjon, så kan han få seks uker ekstra om han er ansatt i Equinor?

– Løsningen vil være gyldig fra 1. januar 2019, og det er litt detaljer som må sjekkes først her. Jeg er litt usikker på hvordan det blir i Norge, med tanke på fordelingen mellom mor og far, men det kan være tilfeller hvor far får litt ekstra, ja, sier han.

Vil være attraktive

– Hvorfor velger dere å gjøre dette?

– Utgangspunktet er at det vi ikke har hatt noen global policy på foreldrepermisjon. Og vi ønsker å gi begge foreldrene like rettigheter og bli likebehandlet i dette. Både for å støtte, og gi en såkalt «worklife balance» mellom privatliv og det en gjør på jobb. Det er viktig for oss å ha betingelser som tiltrekker seg de flinkeste folkene som ønsker å jobber for oss, og goder betyr mye for folk som velger arbeidsgiver. Særlig i land der betingelsene ikke er så gode, avslutter han.

Flere andre selskaper, som Shell og Deloitte har også tidligere innført 16 ukers minimum foreldrepermisjon.

Les også:

Les også

Statoil blir Equinor - hva synes de?

Les også

Equinor: Betaler utbytte på 6,2 milliarder

Les også

Equinor: -Jeg kjente det i magen da det nye navnet kom

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 2. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

 3. Sjekk denne perlen fra Viking-spilleren: – Jeg bare la den i hjørnet

 4. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 5. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 6. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

 1. Foreldrepermisjon
 2. Norge
 3. Deloitte
 4. Rettigheter
 5. Equinor