FMC får tysk milliardkontrakt

FMC Kongsberg Subsea skal bygge det første undersjøiske anlegget for den tyske olje— og gassprodusenten Wintershall på norsk sokkel. Byggingen danner grunnlaget for fremtidige kontrakter og utbygginger.

Publisert: Publisert:

fmc subsea-0.jpg Foto: Pål Christensen

Ntb

Kontrakten er på 1,8 milliarder kroner. Dette er Wintershalls første betydelige kontrakt for utvikling av slike produksjonsanlegg for norske operasjoner.

Anlegget skal bygges på Maria-feltet i Norskehavet og knytter dette til Kristin-, Åsgard— og Heidrun-feltene.

Det er FMC Technologies som er tildelt kontrakten gjennom sitt norske datterselskapet FMC Kongsberg Subsea som altså skal levere undervannsutstyret til feltet.

Les også:

Les også

Wintershall positiv til omstridt Aasta Hansteen

Les også

- Vi skal fremdeles være størst på norsk sokkel

Les også

Statoil selger mer fra norsk sokkel til Wintershall

— Maria er vår første undervannsutbygging i Norge, og vi er i ferd med å bygge opp vår kompetanse på dette området. Wintershall ser flere potensielle utbyggingsmuligheter av denne typen på norsk sokkel. Vi ønsker å posisjonere oss som et av de ledende olje- og gasselskapene i landet, sier administrerende direktør Bernd Schrimpf i Wintershall Norge.

Han sier at selskapet ser et stort potensial i sitt partnerskap med FMC Technologies. Utbyggingen inkluderer ingeniørtjenester, innkjøp og konstruksjon.

Maria-feltet ligger på Haltenbanken i Norskehavet, cirka 20 mil fra land. Feltet inneholder om lag 130 millioner fat olje og like over to milliarder kubikkmeter gass.

Publisert: