Prosafe sluker konkurrent

Prosafe og Floatel International slår seg sammen for å stå sterkere i et utfordrende marked.

Publisert: Publisert:

Det nye selskapet vil bli verdens største på offshore boligrigger. Her illustrert ved Prosafe-riggen «Regalia». Foto: Prosafe

 • Kristian Oftedal Kvendseth
  Journalist
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Boligriggselskapene Prosafe og Floatel International har signert en avtale om å fusjonere for å sikre konkurransekraft i et utfordrende marked for offshore boligrigger. Dette skriver Prosafe i en pressemelding.

Fusjonen avhenger av godkjennelse fra relevante konkurransemyndigheter, kreditorer samt selskapenes respektive aksjonærer, og målet er å ha sluttført transaksjonen i løpet av tredje kvartal 2019.

Fusjonen vil skape verdens største boligriggselskap, ifølge meldingen.

Navnet på det sammenslåtte selskapet vil være Prosafe SE, og aksjene i det sammenslåtte selskapet vil fortsatt være notert på Oslo Børs.

– Riktig og nødvendig

På fullt utvannet basis vil eksisterende aksjonærer i Prosafe eie 55 prosent av det sammenslåtte selskapet.

Glen Ole Rødland, i dag styreleder i Prosafe, blir også styreleder for det sammenslåtte selskapet.

- Behovet for konsolidering innen oljeservice er velkjent. Vi anser denne transaksjonen som både riktig og nødvendig for å tilpasse oss varige endringer i våre markeds- og konkurranseforhold de seneste årene, sier styreleder Rødland i Prosafe i pressemeldingen.

Prosafe er en ledende eier og operatør av offshore boligrigger notert på Oslo Børs, og leverer i likhet med Floatel International flytende innkvarteringstjenester til ansatte i olje- og gassindustrien over hele
verden.

Nordsjøen og Brasil

Prosafe eier og drifter totalt ni boligrigger, hver med en kapasitet på 300-500 senger, og har opsjoner på levering av to nybygg de neste fem årene. Floatels flåte teller fem enheter, hver med kapasitet på 440-550 senger.

Et fusjonert selskap vil i begynnelsen ha hovedtyngden av sin aktivitet i Nordsjøen og Brasil, heter det i pressemeldingen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Frigir navnet på 16-åringen som omkom i ulykke hjemme

 2. Helsemyndighetene skal ta i bruk spyttprøver som koronatest

 3. Bodil suste rundt på fester og fløy privatfly i studietiden, men kjente større lykke da sønnen så et fint tre i Røldal

 4. Dømt til 15 måneders fengsel

 5. Milliongave til Arboretet - vil lage botanisk vitensenter og knytte seg til forskning

 6. Her rygger leddbussen ned på Diagonalen

 1. Prosafe
 2. Floatel International
 3. Offshore
 4. Brasil