Wintershall Dea kommenterer ikke spekulasjoner om tørr brønn

Wintershall Dea har avsluttet den kontroversielle leteboringen ved Trænarevet sør for Lofoten.

Seadrill-riggen West Hercules har avsluttet boreoperasjonen med Toutatis-brønnen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

– Boreoperasjonen ble effektivt gjennomført og helt uten problemer , sier kommunikasjonssjef Kjetil Hjertvik i Wintershall Dea til Aftenbladet.

Hjertvik bekrefter at operasjonen nå er avsluttet, etter 26 dagers boring, og at boreriggen West Hercules søndag dro videre til neste oppdrag, som er å bore en CO2-brønn for Equinor sør for Troll-feltet.

– En kjempejobb!

– Mannskapet på West Hercules har gjort en kjempejobb, også med å holde miljøfotavtrykket minimalt, sier Hjertvik.

LES MER: Equinors CO2-brønn er blitt dyrere enn planlagt. Bevilgningen øker med 30 millioner kroner til 329 millioner kroner.

Kjetil Hjertvik, kommunikasjonssjef i Wintershall Dea
Les også

Sjokket som sikret Rosenberg gigantkontrakt

Spekulasjoner om tørr brønn

Den tidlige avslutningen tyder ifølge bransjenettstedet Upstream på at det ikke ble gjort funn i den såkalte Toutatis-brønnen. Wintershall Dea vil ikke uttale seg om dette og viser til at det er Oljedirektoratets oppgave å gå ut med selve resultatet.

Bellona-sjef Frederic Hauge er for sin del lettet over signalene om at den såkalte Toutatis-brønnen kan se ut til å ha vært tørr.

I en pressemelding skriver Hauge:« Vi ser nå at riggen beveger seg sørover og ingen fakling av gass, som er normalt ved funn, er observert av fiskere vi har vært i kontakt med i området».

– Jeg er utrolig glad i dag. Jeg har gått den siste måneden med et bilde av plattformen på den ene siden og Lofoten på den andre, og det er bare så feil, sier Hauge til NTB.

– Nå må det bli stopp på tildeling av nye lisenser i dette området, sier han.

Bellona har kjempet hardt mot leteboringen, som har funnet sted i sårbare områder, åtte kilometer fra Trænarevet like sør for Lofoten.

Publisert: