Raunes Fiskefarm tapte mot Conoco Phillips

Saken er foreldet, slo Stavanger tingrett fast.

ConocoPhillips' advokat Frode Innjord, til høyre, her i samtale med saksøker Raunes Fiskefarms advokat Sigurd Knudtzon og styreleder i fiskefarmen, Karl Johan Lier, foran.
  • Tone Pedersen
    Journalist
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Conoco Phillips har fått medhold i sin påstand om at saken er foreldet. Tingrettsdommer Richard Saue frikjenner oljeinstallasjonens eier for ansvar for skadene Raunes Fiskefarm mener den er påført, melder Haugesunds Avis .

Les også

Saksøker ConocoPhillips for 70 mill. kr.

Anker dommen

Raunes Fiskefarm må betale saksomkostningen til Conoco Phillips — på nær 1,2 millioner kroner.

Styreleder i Raunes fiskefarm, Karl Johan Lier, sier de vil anke dommen. Han mener firmaet tar samfunnsansvar ved å gjøre nettop det.

— For hvis dommen blir stående, vil det bety at Conoco Phillips, AF Defcom og oljebransen får et evigvarende amnesti til å forurense i framtiden, sier han til Haugesund Avis.

Vant i 2009

Raunes Fiskefarm står altså ved sin påstand om at ConocoPhillips er skyld i at bedriften måtte innstille driften.

Raunes Fiskefarm har tidligere saksøkt opphogger AF Decom, som ble dømt til å betale Raunes 40 millioner kroner i Haugaland tingrett i 2009. Men AF Decom slo tilbake i Gulating lagmannsrett. Omtrent 5 millioner satt fiskefarmen igjen med etter at saken var eltet i Bergen. Saken ble videre avvist tatt opp i Høyesterett.

Publisert: