Stygge tall for lokal offshoregigant

Analytikerne trodde på et driftsresultat på minus 88 millioner kroner. Det ble 130 millioner kroner i minus for nyfusjonerte Solstad Farstad i Skudesneshavn.

«Normand Maximus» er et avansert subsea konstruksjonsskip spesielt utrustet for rørlegging og krevende konstruksjonsoppdrag. Skipet inngår i flåten til rederiet Solstad Farstad ASA.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Skudenshavn-rederiet Solstad Offshore slo seg tidligere i år sammen med Farstad Shipping og slukte Deep Sea Supply. Den nye offshore-giganten, som vokste ut av oljeneturen, fikk navnet Solstad Farstad og en flåte på 154 skip. Hovedkontoret ligger i Skudeneshavn på Karmøy.

AFTENBLADET HAR VÆRT OM BORD: Bli med inn i det norske gigantskipet «Normand Maximus»

På forhånd ventet analytikerne et driftsresultat på minus 88 millioner, ifølge Bloomberg News. Men Solstad Farstad går 130 millioner kroner i minus på driften i sitt første kvartal som sammenslått rederi. Det er langt mer enn analytikerne ventet på forhånd, skriver Dagens Næringsliv fredag.

LES OGSÅ: Offshore-rederier får millionstøtte og flagger hjem

Kjell Inge Røkkes Aker og John Fredriksen-kontrollerte Hemen var med på refinansieringen av selskapet, som har rundt 4000 ansatte.

Les også

100.000 sjøfolk har mistet jobbene, nå tar politikerne tak for å stanse sosial dumping på sjøen

Les også

Oljearbeidere på skip får ikke ny lov

Les også

– Oljearbeidere er blitt de nye løsarbeiderne

Publisert: