Tilsynsdirektør under press får også Equinor-støtte

Skal Anne Myhrvold få fortsette som leder at Petroleumstilsynet? Hos sentrale tillitsvalgte i Equinor er støtten varierende.

En rekke sentrale tillitsvalgte i Equinor mener direktør Anne Myhrvold i Petroleumstilsynet ikke har fortjent å fortsette i jobben. Leder Per Martin Labråthen i Industri Energi Equinor ser helt annerledes på det.

 • Erlend Skarsaune
  Erlend Skarsaune
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Fagforeningen Safe i Equinor mener at direktør Anne Myhrvold i Petroleumstilsynet ikke skal få fornyet tillit, skriver Dagens Næringsliv. Kritikken kommer etter at Riksrevisjonen felte en knusende dom over tilsynet i sin rapport midt i januar.

– Vi ønsker at regjeringen ikke gir Anne Myhrvold ytterligere tillit utover åremålet som går ut nå i vår. Vi sier ikke at hun må gå av i dag eller i morgen, men Petroleumstilsynet trenger å bygge ny tillit, fornyet tillit i politikken, næringen og vernetjenesten, sier nestleder Owe Ingemann Waltherzøe i Safe i Equinor til avisen.

Hos en annen Equinor-fagforening er holdningen ganske lik. Sokkelleder Per Steinar Stamnes i Industri Energi Equinor mener tiden er i ferd med å renne ut for lederen av Petroleumstilsynet.

– Vi har lenge ment at tilsynet må bli hardere i klypa. Vår opplevelse er at det ikke har vært på arbeidstakernes side. Nå vil vi se hva som skjer etter Riksrevisjonens rapport.

– Så Myhrvold får én sjanse til?

– Hun skal få en mulighet til å vise i praksis at tilsynet faktisk blir tøffere, men jeg tviler på om hun rekker det til åremålet skal fornyes i vår. Hun har lite tid, sier Stamnes.

Leder Per Martin Labråthen i Industri Energi Equinor deler sokkellederens kritikk av Petroleumstilsynet, men han mener at fjoråret viste positive trekk.

– Så vil dette året og neste vise om tilsynet virkelig er i stand til å fungere på den mest optimale måten. Særlig går det på oppfølging etter hendelser og at de er sikre på at operatørselskapene gjør det påleggene sier på en god nok måte.

Labråthen vil imidlertid ikke kreve Myhrvolds avgang.

– Nei, jeg mener hun er rett person til å få tilsynet opp og gå igjen. Så får tiden vise om de klarer det eller ikke, sier han.

Leder Per Martin Labråthen i Industri Energi i Equinor mener Anne Myhrvold er rett leder for Petroleumstilsynet.
Les også

Dagens oljepris holder ikke for Martin Linge-prosjektet

Les også

Ptil: – Nødvendig å følge Martin Linge tett framover

Les også

Alt om Goliat-skandalen: feilene, milliardsprekken, dødsfallene

Les også

Petroleumstilsynet ga grønt lys til Goliat-produksjon før det var sikkerhetsmessig forsvarlig

– Lar seg blende

Til Dagens Næringsliv sier Safe-tillitsvalgt Waltherzøe at det har skjedd en radikal endring av Petroleumstilsynet etter at Myrhvold tok over.

– Petroleumstilsynet lar seg blende av blankpolerte advokater og storytellere. Det viser seg særlig i Goliat-saken, sier han.

Goliat-saken handler om utbyggingen av oljefeltet i Barentshavet som sprakk med nesten 20 milliarder og ble flere år forsinket. Riksrevisjonen retter sterke kritikk mot Petroleumstilsynets oppfølging av utbyggingen.

Les også

I 2013 fikk Petroleumstilsynet beskjed om å bli strengere, likevel unnlot tilsynet å politianmelde alvorlige saker i oljeindustrien

Les også

Ptil: – Helt uakseptabelt at Equinor ikke hører på myndighetene

Les også

Sterkere i klypa?

Les også

Firmaets menn i tilsynsapparatet?

– Beklagelig

Direktør Myhrvold i Petroleumstilsynet sier til DN at det er beklagelig at tilliten til tilsynet er svak.

– Det er klart at tillit er noe man opptjener. Jeg er opptatt av å få til en situasjon hvor vi absolutt har tillit både blant fagforeningene og tillitsvalgte, sier Myhrvold.

Hun deler ikke oppfattelsen av at tilsynet alltid tar arbeidsgiernes side.

Arbeids-og sosialminister Anniken Hauglie svarer i en e-post at Myhrvold har full tillit som direktør for Petroleumstilsynet.

Publisert:
 1. Offshore
 2. Riksrevisjonen
 3. Petroleumstilsynet
 4. Equinor
 5. Safe

Mest lest akkurat nå

 1. Strammer inn tirsdag: – Det blir tiltak vi vil merke i hverdagen vår

 2. Forsker Gunnveig Grødeland: – Omikron kan være veien ut av pandemien

 3. Frykter du ny korona­bølge? Nå kommer FHI med glad­nyhet

 4. Stålverket på Jørpe­land legges ned – 77 ansatte mister jobben

 5. 14.000 lys skaper hjemmelaget julestemning i Sandnes

 6. Regjeringen framskynder tredje dose for alle over 45