Han blir ny finansdirektør i Statoil

Hans Jacob Hegge er utnevnt til ny konserndirektør for økonomi og finans i Statoil når selskapet nå omorganiserer toppledelsen.

Publisert: Publisert:

Hans Jakob Hegge, nåværende direktør for Drift Nord, blir ny finansdirektør. Foto: Jon Ingemundsen

Denne artikkelen er over fire år gammel

Hegge tar over for Torgrim Reitan, som er utnevnt til konserndirektør for forretningsområdet Utvikling og produksjon USA.

Bill Maloney, som til nå har ledet Statoils USA-virksomhet, vil ikke forlenge kontrakten sin med selskapet.

Les også

Hegges hårete mål

Hegge kommer fra stillingen som direktør for Drift nord, i Utvikling og produksjon Norge.Reitan og Hegge tiltrer sine stillinger 1. august 2015.

I USA får Reitan oppgaven med å styrke fokuset i arbeidet med å bedre lønnsomheten for Statoils eiendeler i Mexicogolfen, og den landbaserte skiferolje— og skifergassvirksomheten i USA, skriver selskapet i en melding.

Statoils virksomhet i Canada blir en del av forretningsområdet Utvikling & Produksjon Internasjonalt.

Les også:

Les også

En solskinnsdag for de ansatte

Omorganisering på toppen

Statoil skriver i meldingen at tre nye konserndirektører er utnevnt som medlemmer av konsernledelsen.

Irene Rummelhoff er utnevnt til konserndirektør for det nye forretningsområdet New Energy Solutions.

Les også

Finner hun en ny elefant?

Rummelhoff kommer fra stillingen som Statoils letedirektør på norsk sokkel. Det nye forretningsområdet New Energy Solutions skal fokusere på omleggingen av de globale energisystemene til et lavkarbonsamfunn. Målet er, ifølge Statoil, å fremme lønnsom vekst innen fornybare energi og nye energiløsninger.

Jens Økland blir ny konserndirektør for enda et nytt forretningsområde — Markedsføring, Midtstrøm & Prosessering (MMP). Fornybar-virksomheten i det tidligere forretningsområdet Markedsføring, Prosessering & Fornybar energi (MPR)er flyttet til New Energy Solutions.

Tor Martin Anfinnsen, som har vært konstituert konserndirektør for MPR siden oktober 2014, går til stillingen som leder for Markedsføring og trading i MMP.

Rummelhoff og Økland tiltrer sine nye stillinger 1. juni 2015.

Publisert: