Annonsørinnhold

Nye Paradis stasjon:

– Ambisjonen er å skape et nytt paradis i byen

42 leiligheter og nærmere 1000 arbeidsplasser

Nå er endelig porten til Paradis klar for utbygging

Tett på stasjonen med utsikt over fjorden og Ryfylke skal det bygges 42 leiligheter og etableres nærmere 1000 arbeidsplasser. Målet er å igangsette en fremtidsrettet og helhetlig utbygging av boliger og arbeidsplasser på kollektivknutepunktet.

– Ambisjonen fra prosjektets begynnelse har vært å skape et attraktivt sentrumsnært område for både de som jobber og de som bor her, forteller Helene Olsen-Beck i K2.

10-minuttersbyen 

Nye Paradis stasjon bygges ut av K2 og Bane NOR Eiendom. Prosjektet er tegnet av det prisvinnende arkitektfirmaet Ghilardi+Hellsten Arkitekter. 

Eirik Houge i K2 forteller at området skal by på det meste du trenger i en travel hverdag.– Det har hele tiden vært viktig for oss at dette skal være «10 minutters-byen» i praksis. Det innebærer at daglige gjøremål er innen 10 minutters gange fra arbeid eller hjemmet, sier han. 


White-collar worker, Cheek, Hairstyle, Chin, Head, Eyebrow, Forehead, Blue, Hair, Face

Eirik Houge har ansvar for næringsbyggene på Paradis Stasjon. FOTO: K2

Vil du bo eller jobbe på Paradis Stasjon?

Leiligheter for de fleste 

De nye stasjonsleilighetene varierer i størrelse fra 47 til 105 kvadratmeter, og vil være effektive og smarte boliger som folk flest har råd til. Enten du skal kjøpe din første bolig, eller flytter fra noe større, er det leiligheter her som garantert vil passe for de fleste.

Leilighetene er gjennomgående, noe som betyr at de får lys inn fra to sider. Store vinduer gir panorama-følelse og rikelig med naturlig lys inn i boligen.Shoulder, Eye, Chin, Smile, Yellow, Skin, Head, Glasses, Eyewear, Face

Helene Olsen-Beck har ansvar for boligene på Paradis Stasjon. Hun forteller at leilighetene blir lyse og arealeffektive. FOTO: K2

Se leilighetene

Inntil 1000 fremtidsrettede arbeidsplasser 

Hennes kollega Eirik Houge har ansvar for næringsbyggene «The Box Office» og «Stasjonsbygget». I disse byggene skal det legges til rette for inntil 1000 arbeidsplasser på regionens kanskje aller beste kollektivknutepunkt. Herfra kan du reise effektivt i hele Bybåndet, og til Bryne og Egersund.


– «Stasjonsbygget» knytter tog, buss, service og næring sammen. Her planlegges dagligvarebutikk, treningssenter, kantine, kafé, kontorer og ikke minst hyggelige møteplasser, påpeker Houge og legger til:  

– «The Box Office» er nærmeste nabo til «Stasjonsbygget» og vil oppleves som selve portalen til Stavanger sentrum fra syd. I tillegg har bygget byens beste fjordutsikt.


Interior design, Ceiling, Architecture, Property, Building

Illustrasjon: K2


Fleksible løsninger 

– I de to miljøsertifiserte byggene skal arbeidsplassene være tilgjengelige for både små og store bedrifter, forteller Houge.

K2 Stavanger og Bane NOR Eiendom ønsker også å tilby løsninger tilpasset leietakere som er tidlig ute. 

– De første leietakere vil få mulighet til å påvirke utformingen av både egne kontorer og fellesfasiliteter slik at de er tilpasset deres virksomhet. Dette blir fremtidens arbeidsplass for fremoverlente bedrifter som setter miljø og bærekraftige løsninger høyt, forteller Houge – som også kan opplyse om at alt ligger til rette for byggestart i første halvår av 2021. 


Mer enn et knutepunkt

Nicolay Schreuder i Bane NOR Eiendom forteller at Nye Paradis stasjon vil invitere til en sømløs omstigning mellom buss, tog og andre mobilitetstjenester.


– Idet du går av bussen skal du kunne se toget på perrongen. I tillegg er det viktig for oss at «Stasjonsbygget» blir et hyggelig sted å være, både inne og ute. Her skal man oppholde seg i trygge og levende byrom utformet med høy kvalitet. Du skal ha lyst til å dra hit, og du skal ha tilgang til et utvalg av butikker, serveringssteder og andre publikumsfunksjoner.

Nicolay Schreuder i Bane NOR Eiendom forteller at Paradis Stasjon skal bli et mangfoldig, attraktivt og hyggelig sted å være. FOTO: BaneNOR Eiendom

Paradis = mangfold 

Schreuder deler ambisjonen om at hele Paradis-området skal bli et attraktivt sted å være, enten man er på besøk, jobber eller bor her. 

– For oss er det viktig at folk både skal ha tilgang til et aktivt bylivområdet, og man skal kunne kjenne på hvilepulsen her. Om ettermiddagen kan du sykle ned til promenaden for et bad, slappe av i parkområdene, spille ball og trene på løkka, eller nyte fjorden fra din egen private balkong. Paradis skal kombinere det urbane med hyggelige bilfrie stille oaser, tett på Stavangers sentrum.


Vil du bo eller jobbe på Paradis Stasjon?

Helene Olsen-Beck

SALGS- OG MARKEDSSJEF - K2 BOLIG

TLF: 982 39 696

helene@k2-bolig.no


Eirik Houge

EIENDOMSUTVIKLER/ UTLEIE - K2 STAVANGER

TLF: 477 07 707

eh@k2-stavanger.no


Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for K2 og Bane NOR Eiendom.

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)