Annonsørinnhold

Ni tips til opplevelser i årets julekalender

Ønsker du å lage en annerledes julekalender i år? Med disse tipsene blir kalenderlukene fulle av opplevelser.

11 ferietips nær deg

Skal du være hjemme i sommer? Du trenger ikke reise langt for å boltre deg i fine opplevelser.11 ferietips nær deg

Skal du være hjemme i sommer? Du trenger ikke reise langt for å boltre deg i fine opplevelser.Water resources, Sky, Plant, Boat, Lake, Tree, Bank, Watercraft, Building

Foto: Kvitsøy kommune

Hjemmelaget julekalender er en fin måte å glede andre på. Og det trenger faktisk ikke å koste skjorta å fylle 24 luker. Det passer fint i en tid der mat, strøm og drivstoff er blitt ekstra dyrt. Overrask med opplevelser og aktiviteter noen av dagene. Det er billig, bærekraftig og gir minner som varer lenge!

Nærområdet vårt er proppfullt av fin natur, kulturelle tilbud og opplevelser - og du kommer deg enkelt dit med buss, lokaltog, båt eller bysykkel.

Her er ni tips for spennende og annerledes julekalendergaver til store og små:

1

Hver søndag i advent kan hele familien oppleve førjulsstemning på Gramstadtunet i Sandnes, med gratis og gøyale utendørsaktiviteter. Møt miniatyrhestene fra NRK Super, dra på eventyrstund i piltrehytta ved Gramstadtjern eller møt sjonglørene i Flaks. Du kan også kjøpe nissegrøt. Skal dere ha nissegrøt, er det anbefalt å bestille bord på forhånd.

HVORDAN KOMME SEG DIT: Fra Sandnes bussterminal tar du buss 29 mot Dale som tar deg til Gramstad B. Herfra tar gåturen 19 minutter. 1

1

Visste du at du kan reise fem for én med Kolumbus? Med voksenbillett kan inntil tre barn og to voksne reise på samme billett alle hverdager etter klokken 17.00 og hele helgen. 

Finn frem skøytene og ta en piruett på isen i Vinterland i Sandnes. Her kan du også grille pølser, pinnebrød eller teste ut spikking. Og kanskje familien vil ta seg en kjøretur med karusell? Inngang til Vinterland er gratis, det samme er bruk av skøytebanen hvis du har med egne skøyter. Vinterland er åpent fra 26. november til 18. desember.  

HVORDAN KOMME SEG DIT: Ta togrute 59 fra Stavanger stasjon til Sandnes sentrum stasjon. Det er også mange bussruter som tar deg til Sandnes. Sjekk Kolumbus-appen for å få reiseforslag som starter fra ditt sted. 2

Visste du at Kolumbus-billettene også er gyldige på lokaltoget? 

Hva hadde vel adventstiden vært uten juledekorasjoner? I Fargegaten Øvre Holmegate i Stavanger sentrum henges det opp tusenvis av julelys. Ta turen innom og opplev julestemning fra topp til tå ved å rusle rundt, kjøpe kakao og julesnacks, eller delta på ulike arrangementer.

HVORDAN KOMME SEG DIT: Ta buss, tog eller bysykkel til Stavanger sentrum, og gå i ca. fire minutter derfra.  

3

3

Stavanger orienteringsklubb inviterer alle til en aktiv og gratis julekalender de kaller «Julejakten». Fra 1. desember plasserer klubben ut 24 poster i Stavanger-området. Dette er en fin måte å oppdage nye turområder på, samtidig som dere kan vinne flotte premier. Følg med på nettsiden til orienteringsklubben som legger ut kart med postplasseringer fortløpende.

HVORDAN KOMME SEG DIT: Basert på ruten du velger kan du finne den raskeste og beste reiseruten i Kolumbus-appen (sanntid) eller på nettsiden til Kolumbus. 

4

4

Visste du at du kan utforske fine områder med Stavanger Turistforening helt gratis? Dra på hverdagstur langs én av de 52 turene i byen. I desember kan du bli med en turleder på følgende turer: Tjensvollturen 7. desember, Forusstrandaturen 14. desember, Stokkavatnturen 21. desember og Austbøturen 28. desember. Ingen påmelding nødvendig. Hverdagsturene kan også gjennomføres på egen hånd akkurat når det passer for dere.  

5

5


HVORDAN KOMME SEG DIT:  

Tjensvollturen: Gå 15 minutter fra Stavanger bussterminal til Tjodolvs gate 50. Du kan også korte ned gåturen ved å ta buss 3, 7 eller 2 til St. Svithuns plass. Gå derifra i åtte minutter til møtepunktet. 

Forusstrandaturen: Ta buss 3 til Forus øst eller buss X31 mot Godeset via SUS og gå av på Equinor øst. Begge holdeplassene ligger en fem minutters gåtur fra Forus travbane, hvor turen starter. 

Stokkavatnturen: Ta buss 14 mot Stokka til bussholdeplass Gustav Vigelands vei. Turen starter herifra. 

Austbøturen: Ta buss 1 mot Hundvåg øst/vest til bussholdeplass Austbø vest A. Gåturen derifra tar cirka tre minutter til Hundvåghallen, hvor turen starter.  

Også i år blir det jul på Gausel fritidsgård. Besøksgården har blant annet geiter, sauer, høner, griser, kuer og til og med to alpakkaer! Tilbring en av adventsdagene i koselige omgivelser, helt gratis. Fritidsgården ligger i et friområde som er tilgjengelig for besøkende hele året. I tillegg til å bli kjent med dyra kan dere gå tur, bruke lekeplassen eller grille i den varme grillhytta.  

HVORDAN KOMME SEG DIT: Ta buss X31 mot Godeset via SUS fra Stavanger bussterminal og gå av på Husaberget. Herfra tar det ti minutter å gå til gården. Du kan også ta buss 3 fra Jernbaneveien. 

6

Museumsbesøk er en koselig aktivitet for både store og små. På Jernaldergården på Ullandhaug får dere et innblikk i hvordan hverdagen var for 1500 år siden. Som det eneste i sitt slag i Norge er den rekonstruerte gården gjenreist på restene etter en bondegård fra folkevandringstiden. Som gjest på gården kan du møte husfrua, husbonden, skalden eller bli spådd i runer. Her har de også spennende sporløyper for barn. Barnebillett koster 40 kroner, mens voksne betaler 100 kroner. Familiebillett koster 200 kroner (to voksne med inntil tre barn). Åpent lørdager og søndager i vintersesongen, og det er gratis inngang for alle hver søndag i advent i år.

HVORDAN KOMME SEG DIT: Ta buss, tog eller bysykkel til Stavanger sentrum. Ta deretter buss X60 eller X39 til Jernaldergården. Du kan også ta buss 6 eller 7 til universitetet og gå i fem minutter, eller buss 4 til holdeplassen Gangarstien og spasere 5 min derfra. Fra Sandnes er det også flere reisemuligheter. Sjekk Kolumbus-appen for å få reiseforslag som starter fra ditt sted. 

7

Hva med å dra ut i naturen for å grille og synge julesangene som alle kan? Dere kan for eksempel besøke det populære turområdet Trollskogen på Hundvåg. Den vesle eventyrskogen er et utmerket sted for en utflukt i desember. Her kan hele familien kose seg med grillmat, kakao og sang rundt bålet. Husk varme klær!

HVORDAN KOMME SEG DIT: Ta buss 1 mot Hundvåg vest/øst fra Stavanger bussterminal og gå av på Husabøåkeren. Herfra tar gåturen til Trollskolen bare noen få minutter. 

8

Hvis du vil slå på stortromma én av dagene, kan en tur på konsert, show eller teater være supre alternativer. Hva med Putti Plutti Pott i Stavanger konserthus, Svartnissen på Sola kulturhus eller kanskje Frelsesarmeens julekonserter?  

Eller du kan ta med hele familien til eventyrland i forestillingen om «Lillemus-Mei og Villungane» som settes opp fra 1. til 10. desember på Rogaland teater. Forestillingen passer for barn mellom tre og åtte år, og hyller barne- og ungdomsteatrets far og grunnlegger, Bjørn Endreson, som ville fylt 100 år i år. Billetter koster 100 kroner.

HVORDAN KOMME SEG DIT: Reis til Rogaland teater med buss, tog eller bysykkel til Stavanger sentrum. Fra Byterminalen/Jernbanen tar det to minutter å gå til teateret. 

 9

PS: Hos Kolumbus reiser alle under seks år gratis. 

 Vi ønsker deg en riktig god adventstid!  

Til toppen

Annonsørinnhold for Kolumbus

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2022 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)