Annonsørinnhold

Bedrifter som velger strømproduktet «100 % vannkraft» fra Lysefjorden bedrer sitt eget klimaregnskap og bidrar til renere kraft i Europa – men det kan også lønne seg kommersielt.

Mer grønn strøm fra Lysefjorden bedrer klimaavtrykket


Nå lanserer Lyse et strømprodukt der du får et garantibevis for hvor strømmen er produsert, og som kan gi en umiddelbar positiv innvirkning på bedrifters klimaregnskap.

Garantert opprinnelse

I møte med krav fra kunder og investorer om dokumentasjon av klimagassutslipp, oppstår det et behov for nye løsninger, forteller Risnes.

– Når du kjøper kraft med opprinnelse fra tre av kraftverkene våre i Lysefjorden, kjøper du også en garanti du kan rapportere på. Dette er enkelt og gjør at bedriften kan rapportere null markedsbaserte utslipp i sitt klimaregnskap.

Det finnes flere måter å rapportere utslipp på, hvor GHG-protokollen er det mest brukte rammeverket - både nasjonalt og globalt.

– Vi merker en økende interesse fra bedrifter som er opptatt av klimaavtrykket sitt. De ønsker bistand til hvordan de skal gripe det an, sier Trude Marit Risnes, administrerende direktør i Lyse Energisalg.

Trude Marit Risnes, administrerende direktør i Lyse Energisalg forteller at med 100 % vannkraft fra Lysefjorden matcher Lyse energiforbruket ditt med lokalprodusert vannkraft fra Lysefjorden. FOTO: LYSE

– Bedrifter som benytter strøm uten opprinnelsesgaranti for fornybar energi, vil oppleve at det markedsbaserte utslippet blir høyt. Velger du derimot et produkt som kan garantere bruk av ren vannkraft, reduseres CO2-utslippet til null, sier Risnes.

100 % vannkraft fra Lysefjorden

Lokal vannkraft lages i Lysefjorden

2020

Lyse har produsert vannkraft siden

Bidrar til handling

Som rådgiver bistår Lyse bedrifter i å løse utfordringer med energiforbruk og klimaavtrykk med en helhetlig tilnærming. Vi ønsker å gjøre det enkelt for kundene våre å skape handling.

– Lyse som konsern har tatt en aktiv rolle i arbeidet med å beregne klimagassutslipp i Rogaland. Men når vi belyser utfordringer er det også viktig at vi tilbyr løsninger som bidrar til handling. Strøm med opprinnelsesgaranti fra Lysefjorden er én av disse løsningene, sier Risnes.  

Flere produsenter tilbyr strøm med opprinnelsesgaranti, noen med en miks av både vind- og vannkraft. For Lyse er det vannkraften som gjelder.

– Det unike med vårt produkt er at du er garantert vannkraft fra Lysefjorden. På samme måte som vi verdsetter andre kortreiste produkter, kan vi glede oss over at vi bor i en region der vi har levert stabil, ren energi i over hundre år.

– Positiv effekt

På samme måte som kortreist økologisk mat ofte koster litt mer enn andre alternativer, er også hundre prosent ren strøm dyrere enn en vanlig spotprisavtale. Rene råvarer koster mer, men kan også ha en positiv effekt på bunnlinjen, forteller Risnes:– Forbrukermakten er stor, og betalingsviljen for rene produkter er økende. Bedrifter med toppscore på klimaavtrykket kan vise til renere produkter som sluttkunden igjen kan være villig til å betale mer for. Vårt ønske er at dette skal bli en positiv, grønn spiral.

En uendelig kraft. Rett her vi bor

Til toppen

Produsert av Schibsted Partnerstudio for Lyse

Journalistene og redaksjonene i Schibsteds medier har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.
Schibsted Partnerstudio
©2020 Schibsted | Personvernerklæring og informasjonskapsler (cookies)