Et påbygg på hytten kan føre til at du bruker den mer. Her i Hunnedalen er det stadig flere som får innlagt vann, og benytter seg av muligheten til å samtidig bygge på hytten.
Et påbygg på hytten kan føre til at du bruker den mer. Her i Hunnedalen er det stadig flere som får innlagt vann, og benytter seg av muligheten til å samtidig bygge på hytten.

Slik får du mye mer ut av hytten

Da hytteeierne Harald Grøsfjeld og Nina Halvorsen fikk muligheten til å koble hytten i til vann- og avløp, benyttet han sjansen til å bygge på hytten. Dermed blir hytten enda mer brukt.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Hyttelivet er ikke slik det en gang var. Hyttene blir større og blir stadig mer komfortable. Slik er det også i Hunnedalen, halvannen times kjøretur fra Stavanger. Da de første hyttene ble bygget i området på 1940-tallet, var hyttene små, ikke større enn 30 kvadratmeter, og hadde enkel standard og utedo. Nå knyttes stadig flere hytter til vann og avløp, og i samme operasjon er det mange som ønsker å bygge på hytten. Ekteparet Harald Grøsfjeld og Nina Halvorsen er noen av dem som gjør akkurat det:

– For vår del ønsker vi å gjøre hytten mer tilgjengelig for våre barn, og da må vi tilpasse oss og tilrettelegge for storfamilien. Derfor bygger vi ut hytta nå som vi samtidig kobler oss til vann og avløp, sier Grøsfjeld.

Enkelt fra enkel standard til behagelig komfort

Når først hytten skal utvides og moderniseres, vil det turglade ekteparet gjøre det ordentlig. Det krever dyktige fagfolk.

– Å bygge på en gammel hytte er ikke en hyllevare. Det dukker alltid opp noen utfordringer, og da er det viktig å ha noen som har kreative forslag og gode løsninger, sier Grøsfjeld.

Da han søkte etter noen til å bygge på hytten, hadde han noen klare krav. Firmaet skulle ta hele jobben med kun ett fast kontaktpunkt, og de måtte ha en god løsningen på logistikken da hytten ligger et stykke fra veien. Etter flere befaringsrunder ble Byggmester Øystein Torgersen det soleklare valget.

PÅBYGG: I forbindelse med tilkobling til vann, bygger Grøsfjeld på hytten. Dermed blir det mer bekvemt for flere å være på hytten samtidig.

Hytten til Grøsfjeld var opprinnelig på 60 kvadratmeter. Nå bygger Torgersen 45 nye kvadratmeter. Dermed blir hyttens bruksområde også utvidet. Flere kan være på hytten samtidig, og komforten blir en helt annen enn med utedo og snøsmelting.

Hjelp til å fikse hytten? Ta kontakt her

Byggmester i over enn 60 år

Tor Øistein Torgersen, daglig leder i Byggmester Øystein Torgersen, var glad for at Grøsfjeld valgte dem til å bygge ut hytten. Men hytten til Grøsfjeld er langt fra den første hytten de bygger ut. Byggmester Øystein Torgersen har vært inne i flere prosjekter både i Hunnedalen, Sirdalen, Jærstrendene samt på holmer og skjær i fjordene rundt. Torgersen ser tydelig hva folk ønsker seg:

– Vi merker at folk har større behov for komfort og plass. Når hytteeiere, enten det er til fjells eller ved sjøen, får koblet seg på vann og avløp, ønsker mange samtidig å bygge på hytten og gjøre flere andre oppgraderinger i samme sleng. Når det blir et flott bad på hytten blir det enklere å være flere på hytten, og over lengre tid, og dermed kommer også ønsket om flere soverom, forteller Torgersen.

LES OGSÅ: Totalrenoverte hele huset

Utfordrende logistikk

Felles for mange hytter er at de ofte ligger et godt stykke fra allfarvei. Det kan gjøre påbygg til en utfordring. Slik var det også hos Grøsfjeld:

– Et av kriteriene jeg hadde for oppussingen var at firmaet som skulle ta jobben måtte ha gode løsninger på logistikken. Byggmester Øystein Torgersen kunne ta hele oppdraget til en fastpris, og de organiserte i tillegg alt som hadde med helikoptertransport å gjøre. De har fått opp både store mengder betong og materialer uten problem.

Byggmester Øystein Torgersen er vant med å bygge på steder som kan være vanskelig å nå frem til.

– I de tilfellene det er langt til et oppdrag, for eksempel i forbindelse med påbygg til en hytte, ukependler vi. Dermed jobber vi hele tiden når vi er på hytten, slik at vi ikke sløser vekk dyrebar tid i pendling, og vi får jobbet effektivt på stedet, sier Torgersen.

BYGGMESTER: Tor Øistein Torgersen er tredje generasjon byggmester og er daglig leder i Byggmester Øystein Torgersen.

Erfarne hyttebyggere

Byggmester Øystein Torgersen har lang erfaring i å bygge hytter, og har bygget alt fra arkitekttegnede hytter med spesialinnredede vinkjellere til enklere påbygg på gamle hytter. Men å bygge på en hytte kan være mer komplisert enn det høres ut som:

– De fleste hytter som folk kjøper i dag, er typiske ferdighytter. Hvis du vil ha noe helt spesielt, bygger vi også arkitekttegnede hytter. Det er ofte en mye mer teknisk krevende oppgave, men også veldig kjekt både for oss som setter bygget opp og de som får hytten akkurat slik du vil ha den.

Påbygg av gamle hytter er også en egen øvelse, ifølge Torgersen:

– Mange ønsker å bevare sjelen fra den gamle hytten, og fornye noe annet. Folk har knyttet mange minner til hytten, og det er med andakt vi går i gang med hytteprosjekter der eierne vil ta vare på hyttesjarmen, men oppgradere fasilitetene.

For noen er det også aktuelt å rive den gamle hytten og begynne helt på nytt, eller kanskje har du en tomt uten noen hytte? Har du et ønske om noe helt spesielt, hjelper Byggmester Øystein Torgersen gjerne til.

Økonomisk smart å bygge på hytten

Hytteprisene har skutt i været, både fordi prisene på hytter generelt har gått opp, men også fordi standarden er en helt annen enn den var før. Resultatet er at hytter nå kan koste det samme som flotte eneboliger, og for mange er det vanskelig å oppfylle hyttedrømmen. Da er en oppussing smart:

– Det er kommet mange nye løsninger på hyttemarkedet, og med relativt enkle grep kan en hytten med enkel standard som gassbluss og kagge, få langt bedre standard med både nytt kjøkken og forbrenningstoalett. Kombinert med nye vannløsninger, kan selv hytter som ikke er tilknyttet vann og avløp øke komforten betraktelig - og til en langt rimeligere pris enn en helt ny og moderne hytte.

Med påbygget straks klart, ser Grøsfjeld fram til en vintersesong med god plass til hele familien, mer komfort og enda mer hygge, og gleder seg til Hunnedalens tradisjonsrike påskefeiring.

Hvilke hytteprosjekt trenger du hjelp til?