Salgssjef Ørjan Hjelle, til høyre, gratulerer Odd Bård Risvoll med ny bil fra Kverneland Bil Ford Bilhuset på Forus. Samtidig som Risvoll kjører rundt i en ny bil står han på venteliste og kan bytte dieselbilen inn i en elbil så fort han finner en som passer til hans bruk. Brand Studio

Elbil, hybrid eller bensin? Her er svaret på det «umulige» bilkjøpet

Skal du kjøpe elbil nå eller vente ett eller to år med nybilkjøpet? Ørjan Hjelle har løsningen på det vanskelige bilvalget.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Vi møter mange med akkurat denne utfordringen hver dag.

Det forteller Ørjan Hjelle, salgssjef hos Kverneland Bil Ford Bilhuset.

Og det er ikke rart at mange sliter med å velge hvilken bil de skal velge og hva slags motor den skal ha.

– Fremdeles er elbilene som er på markedet i dag i en relativt tidlig stadie. Utviklingen går rivende fort, og å kjøpe en elbil i dag som ikke tilfredsstiller kravene dine til mobilitet fullt ut, er ubehagelig. Samtidig opplever vi at folk føler en risiko med å kjøpe splitter ny bil med fossilt brennstoff, med tanke på utviklingen i både teknologi og avgifter.

Ørjan Hjelle hos Kverneland Bil mener å ha funnet løsningen. De kaller den for ELECTRIC NEXT.

Dette er ELECTRIC NEXT

Løsningen er enkel, forklarer Hjelle:

– Du leier en topp moderne bil med fossilt brennstoff, og med på kjøpet får du førsterett på de elektriske og hybride bilene fra Ford som kommer i løpet av 2019 og 2020. På den måten får du den siste elektriske bilen først, samtidig som du i mellomtiden kjører rundt i en helt ny bil med moderne og drivstoffgjerrig motor, som for eksempel en Ford Fiesta med den supereffektive 1,0 ecoboost på 100 hk.

Med løsningen ELECTRIC NEXT slipper du dessuten å bekymre deg for et eventuelt fall i annenhåndsverdien på bilen.

Ørjan Hjelle, salgssjef hos Kverneland Bil Ford Bilhuset på Forus. Brand Studio

– Det er vi som tar risikoen for deg. Gjennom en fleksibel privatleasing-avtale med oss, kan du kjøre rundt i en topp moderne bil mens du venter på din nye Ford-elbil. Når den er klar for levering, bytter vi den ut med bilen du allerede leaser fra oss. Enklere, tryggere og mer fremtidsrettet bilhold får du nok ikke, sier Hjelle og legger til:

– Den eneste risikoen du løper, er å bli stoppet av nysgjerrige naboer fordi du er den første som kjører rundt i den neste hypermoderne Ford-modellen.

Vil ha elbil, valgte fossil

En av dem som allerede har slått til på den ferske løsningen fra Kverneland Bil er Odd Bård Risvoll fra Byhaugen i Stavanger.

Han er egentlig på jakt etter en elbil, men har foreløpig ikke funnet den rette. Derfor er han glad for at han gikk for en Ford Kuga.

– Jeg kan veldig gjerne tenke meg å kjøpe en elbil, men den elbilen jeg har bruk for, finner jeg ikke, sier Risvoll og utdyper.

– Jeg bruker mye bilen til småkjøring rundt i distriktet, men jeg bruker også bilen til hytta på Knutsvik i Hjelmeland kommune, og da trenger jeg hengerfeste i perioder. I tillegg har jeg en båt som krever at jeg har en henger når den skal på land. I dag finner jeg ingen normale elbiler med hengerfeste.

Odd Bård Risvoll er fersk eier av en ny Ford Kuga, men kan bytte den inn i en av de nye elbilene som kommer på markedet fra Ford i løpet av de tre neste årene. Brand Studio

Mens andre står i ventekøer med sin gamle bil, uten å vite når, eller om, elbilen blir klar, står Risvoll først i køen hos Ford i en helt ny bil.

– Jeg aner ikke hva som skjer i markedet, og det er det som er så greit med denne avtalen. Jeg vil jo være miljøbevisst, og hvis den riktige elbilen kommer om ett, to eller tre år, og jeg finner ut at jeg vil bytte den ut da, så har jeg den friheten til å gjøre det.

Lanserer 16 elektriske biler innen 2022

Ford var blant de første til å lansere en fullelektrisk produksjonsbil med sin Ford Focus Electric. Den var med å stake ut kursen for mange av dagens elbiler.

Mange Ford-entusiaster venter nå på de nye el- og hybridbilene fra Ford, og snart kommer de på løpende bånd.

– De kommende årene vil det bli lansert 24 hybrid og plug-in hybrid biler. Det vil være alt fra små bybiler til store SUVer. Hva sier du til en helelektrisk Mustang-inspirert SUV? Sannsynligvis vil kundene våre kunne sikre seg den allerede i løpet av 2019, avslutter en engasjert Hjelle.

Vil du vite mer om ELECTRIC NEXT

Her finner du Kverneland Bil Ford Bilhuset: