Mathias er sikret for fremtiden

Marlene Hagberg var aldri i tvil om å forsikre sønnen Mathias. – Jeg forstår ikke at folk unnlater å forsikre det mest dyrebare de har.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Mathias er en blid pjokk på ni måneder. Han smiler bredt til mamma Marlene i det hun tar ham ut av barnevognen.

Mathias ler og koser seg. Han vil helst ikke ned igjen i barnevognen, det er altfor spennende å utforske verden fra mamma sitt fang.

I likhet med omtrent halvparten av alle barn i Norge, har Marlene kjøpt barneforsikring for sønnen. Hun begynte tidlig å tenke på barneforsikring, og brukte tiden da hun var gravid med Mathias til å undersøke forskjellige tilbydere. Både hun og samboeren Tommy har egne livsforsikringer, og hun var aldri i tvil om at hun også ville forsikre barnet sitt.

– Jeg forstår ikke at folk forsikrer materielle verdier for massevis av penger, men unnlater å forsikre det mest dyrebare de har, nemlig barna sine, sier hun.

Marlene Hagberg satte seg godt inn i de forskjellige tilbudene før hun valgte barneforsikring for sønnen Mathias.

Sikrer både barnet og familien økonomisk

– Selv om vi ikke liker å tenke på det, kan også barn rammes av ulykker og alvorlig sykdom. Dersom noe skulle skje med barnet ditt, kan dette gi konsekvenser for resten av livet, sier rådgiver i Frende Forsikring, Håvard Engesæter.

Han påpeker at offentlige støtteordninger er gode, men at de dessverre ikke dekker alle utgiftene du kan få dersom barnet ditt blir utsatt for alvorlig sykdom eller en ulykke.

Kort fortalt skal en barneforsikring gi økonomisk hjelp til familien på kort sikt, og økonomisk støtte til barnet på lang sikt.

Rådgiver i Frende, Håvard Engesæter

– Blir barnet ditt alvorlig syk og innlagt på sykehus, er sjansen stor for at mor eller far må være mye borte fra jobb. En barneforsikring gir familien større fleksibilitet i sykdomsperioden, fordi dere får erstatning som kompenserer for deler av lønnen dere går glipp av, forteller Engesæter.

Forsikringen vil også hjelpe familien økonomisk om boligen må bygges om, og være med på å sikre barnets økonomiske fremtid om han eller hun blir skadet eller for syk til å kunne jobbe fullt som voksen.

Best i test

Marlene synes det var enklere enn forventet å orientere seg blant de forskjellige tilbudene av barneforsikringer, men vedgår at det kan virke komplisert ettersom produktene de ulike selskapene tilbyr kan være veldig forskjellige. Hun synes likevel at valget av barneforsikring til sønnen gikk overraskende lett.

– Jeg kontaktet flere forsikringsselskap for å få konkrete tilbud av dem, og leste meg opp før jeg bestemte meg, forteller Marlene.

Forbrukertester var også en god hjelp for Marlene i valget, og hun fant her at Frende kom svært godt ut i disse.

– Det viktigste for meg i valg av forsikring var å ha best mulig dekning, og her scoret Frende svært høyt. Barneforsikringen til Frende har svært god sykdomsdekning, sier Marlene.

– Jeg ble rådet av en venninne til å sjekke sykdomsdekningen nøye. Hun hadde nemlig kjøpt barneforsikring, og så fikk barnet hennes en sykdom som ikke ble dekket av forsikringen.

«Hvordan forsikrer man det kjæreste man har på best mulig måte?» Det var dette spørsmålet Marlene stilte seg selv da hun skulle velge barneforsikring for Mathias.

Uførepensjon viktigst

Marlene vurderte også sykdomsdekning opp mot uføredekning.

– Det aller viktigste å sjekke ved valg av barneforsikring, er om forsikringen har dekning som kalles uførerente eller uførepensjon. Den kan gi månedlige utbetalinger helt til barnet er 67 år, forteller Håvard Engesæter.

Han utdyper: – Å forsikre inntekten allerede som barn kan virke underlig, men dette kan utgjøre en enorm forskjell for barnet i voksen alder. Får barn en alvorlig sykdom eller varig skade som hindrer dem å jobbe som voksne, strekker den offentlige støtten ikke til.

– Må du leve som minstepensjonist hele livet, har du et sted mellom 232.000 og 272.000 å rutte med i året. Med en slik inntekt faller nok mange fremtidsdrømmer i grus, sier Engesæter.

Forsikringen som Marlene valgte i Frende har ugradert uførepensjon. Det betyr at du får full utbetaling selv om du ikke er 100 prosent ufør. Frende er også det eneste selskapet som regulerer opp utbetalingen på uførepensjonen etter at utbetalingen er påbegynt.

– Vi synes det er helt urimelig at en 20-åring som blir ufør skal få utbetalt den samme summen 47 år senere, når han eller hun blir 67. Derfor har vi økt utbetalingen hvert eneste år siden vi lanserte vår barneforsikring, sier Håvard Engesæter, som selv er småbarnspappa.

Malene har valgt en barneforsikring for Mathias som gir ugradert uførepensjon. – Det gir en trygghet å vite at Mathias er sikret dersom han ikke kan jobbe når han blir voksen, sier Marlene.

Har du en barneforsikring som fortsetter automatisk når barnet runder 27 år, trenger du ikke tenke på om du er frisk nok til livsforsikring som voksen. Barneforsikringen er med på å bedre livskvaliteten til barnet og ungdommen helt frem til pensjonsalder.

– Og det koster faktisk under 9 kroner dagen å sikre fremtiden til barnet ditt, påpeker Engesæter.

Betryggende

Marlene skal snart tilbake til jobben som personlig trener, og Mathias skal være hjemme med pappaen en stund før han begynner i barnehage.

– Når du kjøper en slik forsikring, håper du selvsagt at du aldri skal få bruk for den. Men det føles det godt å vite at Mathias er godt forsikret dersom det skulle skje noe med ham. Det er mye vi kan planlegge her i livet, men å forutse fremtiden kan ingen, sier Marlene.

Kontakt Frende for et tilbud på barneforsikring