Huset som Lene og Terje kjøpte trengte sårt en oppussing.
Huset som Lene og Terje kjøpte trengte sårt en oppussing.

Totalrenoverte huset, gravde ut kjeller og fikk hybelleilighet

Det siste høygravide Lene Andrea Knutsen og hennes mann, Terje Knutsen, skulle kjøpe var et oppussingsobjekt. Plutselig satt de med et nyinnkjøpt stort og forfallent hus. Heldigvis fantes det god hjelp.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Vi var i ferd med å bli en stor familie og trengte større plass. På denne tiden var jeg høygravid, og et oppussingsobjekt var det siste vi skulle ha, forteller Lene Andrea Knutsen og ler.

For det var nemlig et oppussingsobjekt familien endte opp med. Et stort og flott hus på Storhaug som med tiden hadde forlatt sin fordums prakt.

– Huset hadde stått tomt i syv år da vi kjøpte det, og var dermed i relativt dårlig forfatning. Alt måtte gjøres inn- og utvendig. I tillegg hadde vi tidsfrist som folk mente var galskap og vi aldri ville rekke.

Men med god hjelp fra erfarne tømmermenn, var de i hus til fristen de hadde satte seg – og med et resultat som imponerte.

Har du en bolig som trenger en oppussing? Få hjelp her

Stor ståhei på Storhaug

Ikke lenge etter at huset var deres, var Knutsen i full sving med å finne noen som kunne totalrenovere huset.

– Vi stupte inn i oppussingen. Vi hadde litt erfaring med oppussing fra før, men ikke i den størrelsesordenen vi stod overfor denne gangen. Jeg var i permisjon det året oppussingen ble gjennomført. Det var egentlig en gunstig tid, fordi jeg dermed kunne følge opp de ulike håndverkerne, sier Knutsen.

Alt måtte gjøres med huset. Nytt tak, ny kledning og vinduer – og for å toppe det hele ble kjelleren gravd ut for å lage en hybelleilighet. Det omfattende arbeidet krevde med andre ord et solid og kompetent byggefirma.

– Jeg kjente til Byggmester Øystein Torgersen fra før, og det var naturlig å ta kontakt med dem. Det er jeg glad for at vi gjorde, forteller Knutsen og fortsetter:

– Byggmester Øystein Torgersen tok eierskap til sluttresultatet. Jeg merket at det var et hus de ble glad i, og det var viktig for dem at det skulle bli en suksesshistorie – og det har det jo blitt.

Erfarne tømmermenn – helt uten hodepine

Da Byggmester Øystein Torgersen kom til det som i praksis var en kaotisk byggeplass, tok de fort rollen med å lede arbeidet, selv om det var flere aktører inne i bildet.

– I kompliserte prosjekter som dette, er det avgjørende at noen har et overordnet blikk på hva som skal gjøres. Det er viktig at ting skjer i riktig rekkefølge, hvis ikke kan det dukke opp problemer, sier Tor Øistein Torgersen, daglig leder i Byggmester Øystein Torgersen.

Knutsen var fornøyd over at Torgersen fulgte opp arbeidet i de tilfellene hun selv ikke kunne være der.

– Tor Øistein var mine øyne og ører under byggeprosessen. Han rapporterte hele tiden, både om progresjonen og utfordringer som dukket opp underveis.

Byggmester Tor Øistein Torgersen og prosjekleder Bjørn Fjellheim realiserer dine byggedrømmer.
Byggmester Tor Øistein Torgersen og prosjekleder Bjørn Fjellheim realiserer dine byggedrømmer.

Gravde ut kjelleren og fikk plass til en byggegodkjent hybelleilighet

Et av de større prosjektene var å grave ut kjelleren slik at de fikk plass til å lage en hybelleilighet.

– Kjelleren var det som kan karakteriseres som en potetkjeller, med lav takhøyde og høy fuktighet. Ved å grave ned i bakken ble det plass til å lage en flott hybelleilighet som Knutsen kunne leie ut, sier Torgersen.

Mange trives allerede godt i huset eller området de bor i, og kan ikke tenke seg å flytte selv om de kanskje mangler plass. Men du trenger ikke nødvendigvis å flytte for å få større plass.

GRAVDE FREM HYBEL: For å få plass til en godkjent hybelleilighet, ble det tatt i bruk gravemaskin for å få nok takhøyde i kjelleretasjen.
GRAVDE FREM HYBEL: For å få plass til en godkjent hybelleilighet, ble det tatt i bruk gravemaskin for å få nok takhøyde i kjelleretasjen.

– De fleste har større muligheter enn de selv tror til å utvide boligen sin. Det kan enten være mulig å bygge på huset i høyden, bredden eller nedover i bakken, slik som Knutsen gjorde, sier Torgersen og legger til:

– Å grave ut kjelleren for å få plass til en byggegodkjent hybel er dessuten en god måte å finansiere annen oppussing på. Med en ekstra inntekt kan større prosjekt muliggjøres.

– Husk bare på at det er krav om minstehøyde for takhøyde, innslipp av dagslys og at det er godkjente rømningsveier, legger Torgersen til.

LES OGSÅ: Slik får du mer ut av hytten

Langsiktige løsninger

Byggmester Øystein Torgersen bygger for fremtiden. Det skinner igjennom også når de pusser opp hjemme hos folk. Knutsen trekker frem da de ble anbefalt å investere i ekstra-isolering, ikke fordi det var nødvendig nå, men fordi Torgersen mente det var en langsiktig god investering.

– Byggmester Øystein Torgersen er flink til å prioritere hva det er smart å bruke pengene på. Enkelte ting er det vanskelig å gjøre noe med senere, slik at noen oppgraderinger er det lurt å gjøre med en gang.

Tar vare på byggeskikkene

Som mange andre villaer på Storhaug, er huset til Knutsen spesielt, og særlig kledningen skiller seg ut. Men gamle skikker er ikke bare flotte, de er også kompliserte og krever fagkunnskap.

– Kledningen på huset er ganske spesiell, og da de skulle bytte den, fikk jeg beskjed om at hvis Torgersen først skulle gjøre det, skulle de gjøre det ordentlig. Tar du en kikk på for eksempel hjørnene på huset, vil du se at det er noen kompliserte løsninger der - akkurat slik som det var på huset opprinnelig.

Byggmester Øystein Torgersen består av omtrent 60 dyktige fagfolk.
Byggmester Øystein Torgersen består av omtrent 60 dyktige fagfolk.

Vinner mange anbud

Mange kunder ønsker en fast pris på forhånd, mens andre ønsker jobben utført etter medgått tid hvis omfanget er usikkert. Felles for de fleste, er at de ønsker trygghet når de skal gå gjennomført små og store prosjekt.

– De fleste velger oss på grunn av den tryggheten, kompetanse og kvaliteten vi gir. De fleste synes det at vi utfører totale løsninger er et veldig et stort pluss. Som oftest er det anbefalinger fra andre kunder som har brukt oss tidligere som fører til nye oppdrag, sier Torgersen.

Forøvrig legger Byggmester Øystein Torgersen prestisje i å være presise. Akkurat det kommenterte til og med naboene til Knutsen:

– Naboene kommenterte punktligheten vår. Vi kom hver dag klokken 7 om morgenen. og dro kl. 15. Det er ikke alltid det er ønskelig at arbeidet skal vare lenger, med tanke på at Knutsen var en småbarnsfamilie.

Familien Knutsen er storfornøyd med arbeidet, men de er fremdeles ikke helt ferdig med oppussingen.

– Det er slik det er med hus, man blir aldri helt ferdig. Nå er det ny garasje som står for tur, forteller Knutsen og ler.

Og hvem som skal bygge den?

– Det er Byggmester Øystein Torgersen, selvfølgelig.

Hva trenger du hjelp til? Beskriv jobben her, og vi tar kontakt – helt uforpliktende