FORVENTNINGSFULL FAMILIE: Samboerparet Hanne Flatøy og Espen Austrått inspiserer den nye bydelen Øygarden i Sandnes. I desember neste år tar de med seg sine to små barn og flytter inn i et flunkende nytt rekkehus. I vognen sitter Elias på ett år.

FORVENTNINGSFULL FAMILIE: Samboerparet Hanne Flatøy og Espen Austrått inspiserer den nye bydelen Øygarden i Sandnes. I desember neste år tar de med seg sine to små barn og flytter inn i et flunkende nytt rekkehus. I vognen sitter Elias på ett år. Brand Studio

Her bygges en helt ny bydel – bare fire minutter fra Sandnes sentrum

Alle godkjenninger er på plass. Nå realiseres endelig det landlige boligfeltet i Sandnes, bare to kilometer fra Langgata.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Som oftest når vi bygger så store prosjekter ligger de veldig mye lenger utenfor sentrum. Dette er nok det største sentrumsnære prosjektet vi har hatt i Sandnes siden utbyggingen i Smeaheia, sier Cecilie Wigestrand Tuen.

Prosjektlederen i Block Watne kan skue utover den flotte, grønne horisonten, med Vedafjell og Skaarlia i det fjerne. Bak henne ligger Sandnes sentrum bare to kilometer unna.

Du er i byen på fire minutter dersom du bruker sykkel eller bil. Tar du beina fatt, er du 20 minutter unna.

Boligprosjektet, som ligger mellom Hana og Austrått, blir en egen liten bydel i Sandnes. Her skal det bygges hele 550 nye boliger totalt. Block Watne er godt i gang med første byggetrinn.

LIVET PÅ TOPPEN: Block Vatne er godt i gang med det første byggetrinnet i det som blir en helt ny bydel i Sandnes. Øygarden ligger mellom Hana og Austrått, bare to kilometer fra Sandnes sentrum. Brand Studio

Var aldri i tvil

Så langt er det bygget 14 rekkehus. I tillegg er garasjeanlegget til leilighetene nå under oppføring. Over dem skal det bygges totalt 32 leiligheter, der de rimeligste vil koste fra 2,1 millioner kroner.

Til høsten legges ytterligere seks rekkehus ut for salg.

Den første familien som sikret seg et av rekkehusene var Espen Austrått, samboeren Hanne Flatøy og deres to små barn. De var aldri i tvil da Block Watne la prosjektet ut for salg.

RASKT UTE: Hanne Flatøy og Espen Austrått var aldri i tvil da rekkehusene i det nye boligprosjektet Øygarden ble lagt ut for salg. Her kan lille Elias (1) vokse opp i trygge og landlige omgivelser. Brand Studio

– Vi har ventet på at de skulle begynne å bygge her. Størrelsesmessig passer huset oss veldig bra, og vi har hatt lyst på noe som er helt nytt. Rekkehuset kommer nøkkelferdig, og vi slipper å bruke det første året på å pusse opp, sier Austrått.

Boligen de har sikret seg har stor terrasse, samt balkong i 2. etasje ut fra loftstuen. Det er også parkeringsplass i carport på egen tomt, i tillegg til én oppstillingsplass.

En annen viktig faktor var de landlige omgivelsene i nærheten av byen.

Familien har vært på husjakt lenge og har vurdert andre nye boligprosjekter, men har ikke funnet noe som er i nærheten av å ha den samme beliggenheten til Sandnes sentrum som Øygarden har.

  • De første rekkehusene i den nye bydelen i Sandnes er lagt ut for salg. Her finner du mer informasjon!

– For oss som liker å være ute, er det enormt med turmuligheter her. I tillegg tar det jo bare 20 minutter å gå til byen, sier Austrått, som jobber i Langgata.

Når rekkehuset er klart, tar de med seg flyttelasset drøyt 400 meter opp i gaten. De har bodd på Austrått i 14 år og trives særdeles godt i området.

Alle godkjenninger er hentet inn og byggingen av det nye huset er i gang. Innflyttingen blir før jul neste år.

– Vi er kjempefornøyd med området her, men når vi nå er blitt to flere i familien, trenger vi mer plass. Jeg har veldig tro på dette boligprosjektet, sier han.

SPENNENDE PROSJEKT I NY BYDEL: Salgskonsulent Hilde Jensen viser stolt frem skissene for Block Watnes boligutbygging på Øygarden, mellom Austrått og Hana i Sandnes. Brand Studio

Variert bomiljø, varierte farger

Boligen de har sikret seg ligger samlet i et nytt hyggelig nabolag, med flotte barnevennlige grøntarealer og lekeplasser imellom. Det er også satt av plass til barnehage i området.

  • Har du lyst på mer informasjon om boligprosjektet på Øygarden. Ta kontakt med Block Watne og avtal visning her!

Rekkehusene passer svært bra for småbarnsfamilier, men kan bli gode hjem for mange type mennesker. Block Watne er opptatt av at det skal være et variert bomiljø på Øygarden.

– Vi har veldig tro på at en blanding av mennesker vil skape et veldig godt bomiljø. Tanken er at unge og gamle skal gå litt i lag. Leilighetsprosjektet retter seg hovedsakelig mot aldersgruppen 40–50 år og oppover, mens rekkehusene kan passe best for dem mellom 30–40 år og oppover, sier prosjektleder Wigestrand Tuen.

I tillegg til et variert bomiljø vil rekkehusene også få varierte farger. Flere av regionens største boligutbyggere har tidligere fått kritikk for å bygge ensformig og kjedelig.

Boligfeltene er blitt stemplet som for lite varierte og for monotone i uttrykket.

På Øygarden blir alle rekkehusene malt i glade farger – fra hvitt til okergult til flere nyanser av grønt.

  • Interessert i å vite mer? Søndag 2. og 9. september er det visning på området fra klokken 13.00 til 15.00.

– Det er en grunn til at vi har fått kritikk for manglende variasjon i nye boligprosjekter. Nå blir hver enkelt bolig adskilt med en ny farge. Dette er ikke noe vi har gjort tidligere, og jeg er sikker på at det vil sette litt mer farge på tilværelsen for beboerne, sier en forventningsfull Wigestrand Tuen.

Her bygges det nye boligfeltet Øygarden i Sandnes: