Hognerud er oppvokst på fjellet. Siden faren er tømrer, har han vært en del av hytteutbyggingen på Geilo siden han var liten. Valget om å bli eiendomsmegler ble dermed naturlig. Nå er han supermegler i PrivatMegleren Herleiksplass & Partnere, og opplever et fjellhyttemarked i jevn vekst.

– Jeg bor der andre har fritiden sin, så det er en enorm luksus, forteller eiendomsmegleren som sist lørdag solgte et helt høyfjellshotell.

Selger drømmer

Fra kontoret på Geilo selger de også hytter i områdene Ål, Dagalifjell, Sudndalen og Maurset. Selv om Hognerud lever drømmen sin ved å bo på fjellet, er det mange som drømmer om å ha hytte i områdene. Det er disse drømmene eiendomsmegleren er med på å realisere.

– For meg handler hyttedrømmen ikke bare om hytten, men alt du får med på kjøpet. Jeg liker å fokusere på alt som er utenfor hytten. Det vil si nærhet til blant annet skibakken, løypene og turstier.

Ådne Holestøl Hognerud, Eiendomsmegler MNEF / Økonom i PrivatMegleren Herleiksplass & Partnere.
Pål Harald Uthus

Eiendomsmegleren er alltid beredt og strekker seg langt for kundene.

– Jeg har alltid skiene og trugene liggende klar i bilen for visninger. For kundene er det en gøy opplevelse, og det er virkelig med på å skape et helhetlig inntrykk av området.

Det er ikke sjelden han tar i bruk utradisjonelle fremkomstmidler.

– Under en liten storm i julen tok jeg og noen kunder skiene fatt for å komme frem til visning. Det hele endte med salg av hytten og en skitur utenom det vanlige for kundene.

Les mer om kontoret på Geilo her

Et marked i vekst

Fjellhyttemarkedet holder seg stabilt, og i 2019 steg prisene for fritidsboliger på fjellet med 2,6 prosent. Nå koster den typiske fritidsboligen på fjellet 2 millioner kroner, men for området Hol (Geilo, Ustaoset og Haugastøl) er det en medianpris på 3,4 millioner kroner.

– Markedet på fjellet er stabilt. Vi ser at det går jevnt og trutt oppover. Selv om det kan gi høyere avkastning å kjøpe en hytte enn å ha pengene på høyrentekonto, opplever vi at de fleste kjøper hytte for å kose seg, og ikke for vinningen, sier Hognerud.

Vinterparadis

I 2019 ble Geilo kåret til Norges beste skisted. Mens flere andre skidestinasjoner har hatt en vanskelig vinter med mangel på snø er Geilo snøsikkert.

– Jeg har aldri opplevd å stå uten snø i februar. Vi har hatt en fantastisk vinter, og det er en god trygghet for hytteeierne å vite at det vil være snø fra november til april.

Med over 500 kilometer med preparerte løyper å boltre seg i, skal man ikke gå lei med det første. Selv om mange forbinder Geilo med å være et vinterparadis, så har det koselige tettstedet blitt en helårsdestinasjon.

– Folk er flinke til å bruke fjellet hele året. Det er mange fine turløyper både for dem som tar beina fatt, eller de som foretrekker å ta turen på to hjul, sier han og legger til:

– Vi har et tørt norsk klima. Noe som gjør at vi er en snøsikker destinasjon om vinteren. Samtidig har folk her muligheten til å gå i shorts i fjellet i september.

Nå som vinterferien står for døren, har den lokale eiendomsmegleren en klar oppfordring:

– Ta deg en tur til Geilo. Har du en ledig helg, så book deg inn på hotell eller lei en hytte. Da kan du bli kjent med området og teste det ut. Kanskje finner du ut at hyttedrømmen din er akkurat på Geilo, avslutter han.

Skal du selge en hyttedrøm i fjellområdene til PrivatMegleren Herleiksplass & Partnere? Stikk innom kontoret i Kyrkjevegen 21 eller ta kontakt!