Slik kan du holde deg faglig oppdatert som leder

Å tilegne seg ny kunnskap samtidig som man er i jobb er blitt viktigere enn noen gang. Konkurransen blir hardere, marginene mindre og ressursene knappere.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

Som leder trenger man et solid grunnlag for å kunne ta gode beslutninger. Da er det viktig med faglig påfyll.

– Du vil få stort utbytte av videreutdanning hvis du er sulten på kunnskap. Stikkordet er livslang læring, og kunnskap er ferskvare, sier Eirik Sjåholm Knudsen, programleder ved NHH Executive, avdelingen for etter- og videreutdanning ved Norges Handelshøyskole.

Eirik Sjåholm Knudsen, programleder ved NHH Executive.
Eirik Sjåholm Knudsen, programleder ved NHH Executive.

NHH Executive er i gang med opptaksprosessen til det anerkjente studieprogrammet Executive MBA med spesialisering i strategisk ledelse. Masterstudiet gir bedriftsledere et varig konkurransefortrinn med ny og aktuell kunnskap.

Med en EMBA i ryggen vil du bli tryggere i eksisterende rolle, samtidig som du får verktøyene til å utfordre eksisterende prosesser. Gjennomsnittsalderen for deltakerne er 42 år. Det betyr at de fleste har rundt 15 års arbeidserfaring i snitt når de starter på studiet.

Anne Kristine Rugland er en av dem som har hatt stort utbytte av NHH Executive.

Anne Kristine Rugland er direktør for porselensfabrikken Figgjo og tidligere MBA student ved NHH Executive.
Anne Kristine Rugland er direktør for porselensfabrikken Figgjo og tidligere MBA student ved NHH Executive.

Utdanning i en travel hverdag

Rugland jobber som administrerende direktør for porselensfabrikken Figgjo. Etter et par år i lederrollen var det på tide med faglig påfyll, både for seg selv og bedriften.

– Jeg følte at jeg hadde kontroll på hvordan Figgjo skulle drives lønnsomt, men jeg ønsket vekst for bedriften og skjønte at jeg trengte påfyll for å kunne oppnå dette. Samtidig visste jeg at jeg ikke hadde hatt sjans til å starte på et fulltidsstudium ved siden av full jobb, sier hun.

Da Rugland bestemte seg for å gå i gang med videreutdanning, var det flere viktige kriterier som måtte oppfylles. Som aktiv trebarnsmor med mange baller i luften, måtte utdanningen passe inn i den travle hverdagen.

– Jeg ønsket ikke å gå i kompromiss på hverken jobb, familie eller studier da jeg først skulle sette i gang. NHH Executive er godt anerkjent, og studiet så både spennende og overkommelig ut.

– For alle ledere og småbarnsforeldre vil det være tungt i starten, men det er lagt opp til mye egentid på samlinger. Jeg kunne ha fullt fokus på studiene da jeg var på samlingene, og fullt fokus på familien og Figgjo da jeg var hjemme.

Les mer om det faglige innholdet

Tryggere i lederrollen

Executive MBA med spesialisering i strategisk ledelse har som mål at studentene skal kunne dra nytte av egen erfaring i samspill med de faglige temaene det undervises i. Det er ingen tvil om at Rugland sitter igjen med mye ny kunnskap som kan brukes arbeidshverdagen.

– NHH Executive skal virkelig ha skryt for nytteverdien av studiet. Jeg var faktisk ganske overrasket over hvor relevant alle samlingene var.

– I Figgjo har vi gjort flere nye grep og ikke minst en omstrukturering som tar direkte utgangspunkt i tingene jeg har lært.

Rugland forteller videre at all læringen om ledelse har fått henne til å se på seg selv og Figgjo med nye øyne. Det har resultert i at hun har blitt mer åpen og forståelsesfull som leder.

– Masteren har gjort meg tryggere på ledelse og hva som fungerer for meg og mine ansatte. Jeg håper jeg er blitt flinkere til å se menneskene rundt meg, i et samfunn og en hverdag hvor alt går veldig fort.

Søk studieplass nå

Lang erfaring med ny teori

Det som gjør Executive MBA med spesialisering i strategisk ledelse så unikt, er den korte veien fra teori til praksis.

– Det er veldig spennende når man har velfundert teori i kombinasjon med erfaringen. Synergiene skjer når praktikere møter teoretikere, sier programdirektør Knudsen.

For Knudsen handler søkeprosessen om å sette sammen et kull som blir tilstrekkelig mangfoldig og spennende. Selv har han det faglige ansvaret og regien på programmet.

Frem mot studiestart i januar 2023 holdes det jevnlige opptaksmøter hvor søkerne blir vurdert.

– Til dette programmet ønsker vi studenter som skal ta strategiske beslutninger for den virksomheten de leder og bli enda sikrere i avgjørelsene sine. Det er også viktig for NHH Executive at det er et mangfold i bransjer, roller, alder og erfaringer.

– Mangfoldet i gruppen gjør at vi kan se fenomener fra ulikt ståsted. Det er en stor styrke når studentene kan utfordre og lære av hverandre. Vi tror alle at vi er så spesielle, men utfordringene er som oftest veldig like. Jeg gleder meg til å se hva vi får til med neste års kull, sier Knudsen engasjert.

Les mer om Executive MBA i Strategisk Ledelse