Det tar seg ikke ud med bobiler på Egenes

DRØSET: Det va von Winckelhumpen så kom inn på det her en dag så an va innom i døren, for det at an hadde vert nede ved Stokkenvannet, det lille, å tisst med kongepoddelen Frederic, den hjernedøde kjøteren.

 • arild i.
  arild i.
Publisert: Publisert:

Å da sa an det, atte nå må det ble slott på atte der komme follt av torister å sedde ifra seg sånne volgere bobiler på parkeringsplassen borte ved gravlonden. Du kan skjønne det, atte når der e follt av torister der, så forstyrre de både levendes å døde.

Je bler helt altererte bare av å tenke på det.

Alle våres døde ligge jo begrafte på den gravlonden, å én ting e der å si om det, å det e: Hvil i fred. Å det går jo ikke når der rave rondt allslags torister å lave bråg der borte. Å bare for å ha nevnt det: Der e tross alt britiske krigsgraver på gravlonden, å masse av de toristene så komme i sånne bobiler, de komme ifra Tyskland, har je hørt. Je bare nevne det, for je syns ikke atte det tar seg ud.

Hva gir du meg?

Å ikke bare det, men de så bor i sånne bobiler, de lave middag av hermetikk å drikke billig supermarked-øll så de har med seg ifra der så de komme ifra, har je hørt, å det e både je å von Winckelhumpen enige om, atte sånn kan vi ikke ha det her oppe på Egenes.

Det e gale nok atte der komme folk så høre hjemme i andre deler av byen å holde gravferdene sine her. De sedde ifra seg bilene sine overalt, å bare for å ha nevnt det, det e ikke alle de bilene så komme ifra andre deler av byen så e av en sånnen karakter atte de forskjønne gademiljøet akkorat.

Gå an.

Heldigvis, hadde je nesten sagt, så e det blitt så gale atte til å med de kommonistene så har tatt over byen våres, syns atte dette e en skandale, så nå må toristene gi opp å holde stillingen ved gravlonden, å pelle seg vekk. Det e bent frem akkesom en betingelsesløse kapitolasjon.

Nei, nå allså, nå kjenne je atte je begynne å få veldig, veldig høyt blodtrykk av dette her.

Je må bent frem sedde meg ned onder hengebjerken udi haven å ha meg en liden jinn.

Det e gale nok atte der komme folk så høre hjemme i andre deler av byen å holde gravferdene sine her
Publisert:

Drøset arild i.

 1. Tourist guide to Big Trap Gang

 2. Tourist guide to Whites Eye

 3. Tourist guide to Closeboo

 4. Tourist guide to the Cold Hammer

 5. Tourist guide to the Heat

 6. Tourist guide to the Christmas Village

 1. Drøset arild i.
 2. Drøset